Ψάρευαν παράνομα στο Λιβάρι του Μαλιακού

share on:

Στο πλαίσιο καταστολής παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας από το Λιμεναρχείο Στυλίδας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

α) Στελέχη του Λ/Χ Στυλίδας προέβησαν σε κατάσχεση ενός διχτυού μετά αλιευμάτων, το οποίο είχε ποντιστεί  από άγνωστο άτομο στην θαλάσσια περιοχή «Λιβάρι» Μαλιακού Κόλπου και

β) κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών συνελήφθησαν από Στελέχη του  Λ/Χ Στυλίδας δυο ημεδαποί άντρες καθώς διενεργούσαν αλιεία στην θαλάσσια περιοχή «Λιβάρι» Μαλιακού, η οποία έχει χαρακτηριστεί απαγορευμένη για οποιαδήποτε κίνηση – κυκλοφορία σκαφών και τη διενέργεια αλιείας  καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και με οποιοδήποτε αλιευτικό εργαλείο και μέσο.

Συγκεκριμένα οι δύο άντρες κάτοχοι επαγγελματικών αδειών αλιείας, κατελήφθησαν να διενεργούν αλιεία με επαγγελματικό  σκάφος, έχοντας ποντίσει  δίχτυ  στην εν λόγω περιοχή.

Κατόπιν ενημέρωσης και  εντολής  Εισαγγελέα από την Υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.1650/1986 – Προστασία Περιβάλλοντος  ενώ  κινήθηκε  η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και διενεργήθηκαν κατασχέσεις.

Και  στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις τα κατασχεθέντα αλιεύματα διατέθηκαν σε ευαγή Ιδρύματα της περιοχής.

Στόχος της Λιμενικής Αρχής είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος καθώς το «Λιβάρι»  αποτελεί «νηπιοτροφείο» για εκατοντάδες είδη ψαριών και ασπόνδυλων οργανισμών αλλά και περιοχή αναπαραγωγής αυτών.

Αφήστε μια απάντηση