Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού

share on:

Μετά την απόφαση για την κατάργηση του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ Λυκείου Νέου Μοναστηρίου, που έλαβε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Δομοκού Δημήτρης Τζιαχρήστας και το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού, με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Νέου Μοναστηρίου.

Η απόφαση αυτή, η οποία λήφθηκε μετά  την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  υποχρεώνει τους μαθητές, που έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, είτε να αλλάξουν κατεύθυνση είτε να μεταφέρονται στο Λύκειο Δομοκού καθημερινά.

Με δεδομένη την απόσταση ανάμεσα στα δυο σχολεία, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες  στην περιοχή του Δομοκού το χειμώνα και την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, η εφαρμογή  μιας τέτοιας απόφασης σημαίνει  μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που θα έχει άμεση επίπτωση και στην επίδοση τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος  δεν απαιτείται πρόσθετο προσωπικό και δαπάνη αλλά επαρκεί το υπάρχον διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δομοκού καλεί όλους τους φορείς του Δήμου να λάβουν μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12.00, έξω από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα και να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα μαθητών και γονέων – κηδεμόνων περί μη κατάργησης κατεύθυνσης και του αντίστοιχου τμήματος στο Λύκειο Νέου Μοναστηρίου.

Αφήστε μια απάντηση