Ανακοινώσεις

Ψήφισμα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Σήμερα, 17 Δεκεμβρίου 2023, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στον Οικισμό της Λάρυμνα Φθιώτιδας, οι συμμετέχοντες καλούμε τους αρμόδιους, να πάρουν τις ανάλογες πολιτικές αποφάσεις έτσι ώστε να υλοποιηθούν τα εξής αίτημα:

  • Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των εργολαβιών μέχρι η ΛΑΡΚΟ να μεταβιβαστεί στον νέο ιδιοκτήτη και να διαπραγματευτούμε οι ίδιοι μαζί του.
  • Να καταβληθεί ο κλεμμένος μόχθος.
  • Να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ τώρα, να ανοίξουν καινούργιες θέσεις εργασίας με δικαιώματα.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καλύτερα μεροκάματα και ωράρια σε όλες τις επιχειρήσεις των περιοχών γύρω από την ΛΑΡΚΟ.
  • Nα στηριχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Απόσυρση του φορολογικού. Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μείωση των φόρων στα χαμηλά εισοδήματα και έως 45% για το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και της προκαταβολής φόρου στις μικρές επιχειρήσεις. Ακατάσχετο επιχειρηματικός λογαριασμός, μείωση της προμήθειας στις τραπεζικές συναλλαγές.
  • Αποζημίωση για την ακαρπία ελιάς σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς 200 ευρώ το στρέμμα. Αλλαγή κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. 100% αποζημίωση από όλες τις αιτίες των απωλειών. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στη τιμή του ρεύματος, κατάργηση ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Κατώτερες εγγυημένες τιμές, συντήρηση και κατασκευή έργων άρδευσης, αντιπλημμυρικά, οδοποιία.
  • Κονδύλια για την υγεία, την παιδεία, τις υποδομές, την ασφάλεια στην καθημερινότητά μας. Στελέχωση του ΕΚΑΒ, των κέντρων υγείας και νοσοκομείων.

Το σημερινό ψήφισμα μας, εφόσον στηριχτεί και από άλλους μαζικούς φορείς, στην συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην Κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Σήμερα είναι μία νέα αρχή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα να παραμείνουμε στον τόπο μας.

ΛΑΡΚΟ

Σχετικές αναρτήσεις

Με ευθύνη του Ισραήλ και των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων οξύνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

efthia

Το ΕΚΠΕ Φθιώτιδας μετέχει στο συλλαλητήριο της Τετάρτης

efthia

Η Λαμία υποδέχεται το Σαββάτο τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....