Όλοι μαζί για δημόσια δωρεάν ποιοτική Υγεία

share on:

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σύσκεψη των φορέων που συγκροτούν την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»  στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων παρόχων και χρηστών υπηρεσιών φροντίδας υγείας του Ν. Φθιώτιδας (Σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων).

Σε αυτή την σύσκεψη επισημάνθηκαν από τους εκπροσώπους των προαναφερόμενων σωματείων-συλλόγων τα ειδικότερα προβλήματα που σχετίζονται με τα θέματα υγείας που τους αφορούν και διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Η Δημόσια Υγεία στον Ν. Φθιώτιδας νοσεί. Όλες οι υγειονομικές δομές σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο στην υλικοτεχνική τους υποδομή όσο και στην παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού (κάλυψη 50-60%).
  • Η πολιτεία δυστυχώς αντιμετωπίζει τους πολίτες και ειδικότερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που έχουν απόλυτη ανάγκη υγειονομικής φροντίδας, παντελώς απαξιωτικά. Οι πολιτικές λιτότητας, με την περικοπή των συντάξεων, των επιδομάτων και την μείωση των δαπανών στην Υγεία που έχουν επιβάλει τα επονείδιστα μνημόνια (όλων των αποχρώσεων) έχουν υποβαθμίσει τις δομές που εξασφάλιζαν το ελάχιστο κοινωνικό κράτος και έχουν μετατρέψει την Υγειά από δημόσιο κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.
  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες παροχών φροντίδας υγείας, τους εξωθούν στην διαμαρτυρία και στην αναζήτηση τρόπων δημιουργίας κοινού μετώπου αντίστασης απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Παράλληλα εκφράζουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων όλων των δημόσιων δομών υγείας του Ν. Φθιώτιδας για την βελτίωση της κατάστασης.

Όλοι μαζί, πολίτες και εργαζόμενοι των δημόσιων δομών υγείας του Νομού  Φθιώτιδας θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να διευρύνουν την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ» προκειμένου να αναδειχθούν και να επιλυθούν, μέσα από ένα αγωνιστικό πλαίσιο δράσεων, τα προβλήματα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Στόχος της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»  είναι ο συντονισμός των διεκδικήσεων των επιμέρους φορέων για δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία. Άλλωστε:

“Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, γιατί η δημόσια υγεία μας αφορά όλους”
 

Αφήστε μια απάντηση