Ότι μέτρα κι αν πάρουν, αυτό που φοβούνται δεν θα το γλυτώσουν!

share on:

Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει την κυβερνητική προσπάθεια, με το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που κατέθεσε και προωθεί για συζήτηση στη Βουλή, για την απαγόρευση, ουσιαστικά, και ποινικοποίηση των διαδηλώσεων των εργαζομένων, του ίδιου του λαού, αναγορεύοντας την αστυνομική αρχή σε «εκτιμητή» και «κριτή» της πραγματοποίησης του αναφαίρετου δικαιώματος στις διαδηλώσεις. Έφτασαν, μάλιστα, να καταστήσουν μέχρι και «ιδιώνυμο αδίκημα» τη συμμετοχή σε μια συγκέντρωση, που κατά τη γνώμη της αστυνομικής αρχής δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ -παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία νομοθέτησε για να δυσκολέψει και εμποδίσει τις απεργίες-  έρχεται τώρα, με τη σειρά της, να συμπληρώσει το αντεργατικό πλαίσιο, με στόχο την καταστολή των εργατικών διεκδικήσεων, ποινικοποιώντας τις εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις, όπως το απαιτούν οι αστοί εκμεταλλευτές και οι  μονοπωλιακοί κολοσσοί. Ακόμα, σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται στελέχη και μηχανισμοί του «παλιού – καλού» ΠΑΣΟΚ, όπως Μ. Χρυσοχοΐδης και ο γνωστός Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ με την ομάδα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ενώ το σημερινό ΚΙΝΑΛ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο. Ομοίως και η Ελληνική Λύση.

Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται αιφνιδιαστικά, μέσα στο κατακαλόκαιρο, κι ενώ ακόμα ο λαός μας αντιμετωπίζει τους περιορισμούς και άλλες οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία, προϊδεάζει πως τα χειρότερα έπονται. Και ότι τα μνημόνια και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, προ και κατά τον κορωνοϊό ήρθαν για να μείνουν. Προσπαθούν, έτσι, προληπτικά, να εμποδίσουν τις φυσιολογικές και αναμενόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές πάνε χέρι – χέρι  με τα αντιδημοκρατικά μέτρα. Όμως η πείρα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θα αντιδράσουν! Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Η φωνή των εργατών δε φιμώνεται και η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει! Δυστυχώς για τους ανιστόρητους, τ’ αφεντικά και τα τσιράκια τους, η ταξική πάλη δεν σταματά με νόμους και διατάγματα. Και, τελικά, η λαϊκή πάλη θα φέρει αυτό που φοβούνται οι αστοί: την απώλεια της εξουσίας τους στην κοινωνία και την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Το Παράρτημα Λαμίας προβάλλει ως παράδειγμα τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που, όχι μόνο αψηφούσαν τις απαγορεύσεις και την κατασταλτική μέχρι φυλακής, βασανισμών και θανάτου δράση των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, αλλά τους πολέμησαν μέχρι να απελευθερώσουν το λαό μας. Έχοντας αυτή την ιστορική πείρα για την κατάκτηση και διασφάλιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, καταγγέλλει τα κατασταλτικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και καταδικάζει το νομοσχέδιο για τον περιορισμό – απαγόρευση των λαϊκών διαδηλώσεων. Πρόκειται για νομοθέτηση της κρατικής τρομοκρατίας και του αυταρχισμού σε βάρος του οργανωμένου ταξικού κινήματος που δεν συμβιβάζεται και δεν υποτάσσεται.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το νομοσχέδιο. Αλλιώς, είναι σίγουρο, θα καταργηθεί στην πράξη.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές, τους φίλους και απογόνους της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην «μπουν στο γύψο» τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες.

Αφήστε μια απάντηση