10μελής σπείρα πίσω από τις κλοπές

share on:

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά μία ληστεία, μία απόπειρα ληστείας & 5 κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 23-11 έως και 3-12-2018, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.  

Στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται 10 μέλη εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 19 έως 39 ετών, τα οποία ενέχονται στη διάπραξη σωρείας ληστειών και κλοπών σε περιοχές της Αττικής & της Εύβοιας, ενώ η εξάρθρωση της είχε επιτευχθεί την 19-1-2019 από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ταυτοποιήθηκε ένας ακόμα συνεργός τους, 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είναι κάτοικος της περιοχής και παρείχε στην εν λόγω εγκληματική ομάδα, τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους υποψήφιους «στόχους» τους και τα δρομολόγια κίνησης και διαφυγής τους.

Τα μέλη της ομάδας δρούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενώ για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, όσο αφορά στην προσέγγιση των θυμάτων τους, καθώς και τη μετέπειτα διαφυγή τους, κινούνταν με Ι.Χ.Ε. & Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ειδικότερα οι δράστες είχαν προβεί στη διάπραξη:

  • Ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιοχή του Σχηματαρίου, όπου με την απειλή σιδερένιων λοστών, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, καθώς και το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του οχήματος, υπαλλήλου σε αυτό.
  • Απόπειρας ληστείας σε βάρος ημεδαπού, στο Μοσχοπόδι Βοιωτίας, όπου προσπάθησαν να αποσπάσουν από την κατοχή του, χρηματικό ποσό.
  • Πέντε κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ερυθρές Ατττικής, Καλλιθέα, Δήλεσι & Τανάγρα), όπου κατάφεραν με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν από τα θύματά τους, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση