40ήμερο μνημόσυνο για τον μητροπολίτη Φθιώτιδας

share on:

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από την αιφνίδια εκδημία του μακαριστού, , Μητροπολίτη Φθιώτιδας κυρού Νικολάου.

           Το προσεχές Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο,  στο τέλος του οποίου θα ψαλλεί  Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτη.

          Μετά το πέρας των Ιερών ακολουθιών θα προσφερθεί καφές στη μνήμη του στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, στην οδό Σκληναβιώτη.

Ιερατικό Συνέδριο την Πέμπτη στη Λαμία

Την  Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου,  της Μητρόπολης Φθιώτιδας, έκτακτο Ιερατικό Συνέδριο, το πρώτο μετά την αιφνίδιο εκδημία του μακαριστού κυρού Νικολάου, παρουσία των Κληρικών της Μητρόπολης.

Τις εργασίες του  Συνεδρίου θα χαιρετίσει και θα κλείσει ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης, Μητροπολίτης Δημητριάδας και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα μιλήσει σχετικά με την έναρξη της Νέας Εκκλησιαστικής χρονιάς και θα δώσει τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες για το  Ποιμαντικό έργο, το οποίο ξεκινά στις Ενορίες.

          Ομιλητής στο Συνέδριο θα είναι ο π. Δημήτρης Κατούνης, Κληρικός της Μητρόπολης Δημητριάδας και Αλμυρού, ο οποίος θα παρουσιάσει τον τρόπο προσέγγισης της θεματολογίας του κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής μέσα από το βιβλίο «Διάλογοι Σωτηρίας», ο πρώτος τόμος του οποίου θα διδαχθεί φέτος και αφορά τους διαλόγους ανθρώπου και Θεού στην Παλαιά Διαθήκη.

          Θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση επί των λεχθέντων και οι Ιερείς θα προμηθευτούν φάκελο με έντυπο Ποιμαντικό υλικό.

Αφήστε μια απάντηση