6,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη νότια Ελλάδα

share on:

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί (09.23) ανοιχτά των Κυθήρων και έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται για δόνηση μεγέθους 6,1 ρίχτερ ανοιχτά των Κυθήρων, σε πολύ μεγάλο εστιακό βάθος -περισσότερο από 30 χιλιομέτρων- στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης και συγκεκριμένα 20 χλμ νότια των Αντικυθήρων.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κρήτη, με τους πολίτες να βγαίνουν τρομαγμένοι στο δρόμο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία στα Κύθηρα, η πρώτη εικόνα που υπάρχει από τα κλιμάκια που έχουν βγει στους δρόμους του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα από τον ισχυρό σεισμό.

Ούτε η πυροσβεστική υπηρεσία και το ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο και τα Χανιά έχουν εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στην περιοχή ευθύνης τους.

Τι λέει για τον σεισμό ο Ευθύμης Λέκκας

Παράλληλα, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως η ισχυρότατη δόνηση έγινε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης πάνω στο ελληνικό τόξο. «Πρόκειται για έναν σεισμό ενδιάμεσου βάθους» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας εκτίμησε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση δεν θα συνοδευτεί από μεγάλη  μετασεισμική ακολουθία.

Τόνισε ακόμη πως η περιοχή δίνει μεγάλους σεισμούς.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε πως η σημερινή σεισμική δόνηση μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

Αφήστε μια απάντηση