Φθιώτιδα

Έγινε χθες στη Λαμία το 1ο φόρουμ γυναικείας επιχειρηματικότητας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο φόρουμ γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. 

Η όλη διοργάνωση υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμίας, της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Φθιώτιδας και του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας.

Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το Forum προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία στους παρευρισκόμενους για δικτύωση και ανταλλαγή ιδεών, απόψεων καθώς και καλών πρακτικών. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν άλλους επιχειρηματίες, να δημιουργήσουν συνεργασίες και να εμπνευστούν από τις επιτυχημένες ιστορίες άλλων γυναικών στον χώρο της επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλητές από διάφορους κλάδους της επιχειρηματικότητας, συμπεριλαμβανομένων επιτυχημένων γυναικών επιχειρηματιών, εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων κρατικών φορέων που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα.

Οι ομιλίες, τα σεμινάρια και οι συζητήσεις εστίασαν σε θέματα όπως η δημιουργία και η διαχείριση επιχειρήσεων, οι χρηματοδοτικές επιλογές, η καινοτομία και η βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης κατά την τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι γυναίκες σήμερα και η γυναικεία επιχειρηματικότητα καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς χαρακτηρίζονται από εργατικότητα, επιμονή, ενσυναίσθηση, κατανόηση, ενώ διακατέχονται από ανεπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες και πνεύμα δημιουργικότητας.

H συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων που διοικούνται από γυναίκες, έχει υιοθετήσει την παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους εργαζόμενους και την εταιρική κουλτούρα εμπιστοσύνης. 

Βέβαια ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες προκειμένου να επιτύχουν στον χώρο, χρειάζεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής και η αντιμετώπιση των στερεοτύπων. Είναι σημαντικό λοιπόν να υποστηρίζουμε την πρόσβαση των γυναικών στο επιχειρείν και να προωθούμε την ισότητα των φύλων σε αυτόν τον τομέα, καθώς αυτό συμβάλλει στη δημιουργία ποικιλόμορφων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ως Επιμελητήριο Φθιώτιδας υποστηρίζουμε κάθε δράση που αναδεικνύει το ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη επιχειρηματικότηταΕξάλλου η επιχειρηματικότητα, είναι γένους θηλυκού και αποτελεί πλέον ΚΑΙ γυναικεία υπόθεση».

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτά είναι τα 28 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φθιώτιδα

efthia

Σε γεγονός της χρονιάς εξελίχθηκε η εκδήλωση κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας!

efthia

Συνελήφθη στη Λαμία, με ναρκωτικές ουσίες

efthia
Φόρτωση....