Φθιώτιδα

Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Φθιώτιδας για την κακοκαιρία

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Φθιώτιδας  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κ. Σανίδα.

Στην Έκτακτη  Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π., εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων  ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, όπου προβλέπεται επιδείνωση του καιρού έως αργά το απόγευμα σήμερα Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

      Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία.

       Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας Σανίδας Ηλίας, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π. Στ. Ε.  Πολύζος  Ζώης,  ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π. Στ. Ε. Μιχάλης Βλαχάκης , ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Χρήστος Μουτσώκος, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Στυλίδας, ο Διευθυντής Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας Σίμος Αποστόλου, ο Διευθυντής Πυροσβεστικού Σώματος Φθιώτιδας Μούτσελος Λουκάς, ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας Πλατάς Χρήστος, εκπρόσωπος του Διευθυντή ΕΜΑΚ Λαμίας, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας, υπάλληλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.

        Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Σανίδας δήλωσε: «Καλούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν, όπως προβλέπει η Πολιτική Προστασία».

***   Για πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σύσκεψη δημάρχων με Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας την Τετάρτη

efthia

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η εκβάθυνση του λιμανιού της Στυλίδας

efthia

Το πρόγραμμα κουνουποκτονίας της εβδομάδας στη Φθιώτιδα

efthia
Φόρτωση....