Φθιώτιδα

Απολογισμός κινητοποίησης για την κακοκαιρία στη Φθιώτιδα

Η κακοκαιρία που έπληξε τη Φθιώτιδα, η οποία ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας  και  συνεχίστηκε μέχρι σήμερα, παρουσιάζει εικόνα ύφεσης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν Τρίτη και Τετάρτη. Κατά το διάστημα αυτό σημειώθηκαν εκτεταμένες χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους 7 έως 9 μποφόρ. Οι Δήμοι που επλήγησαν είναι κυρίως οι Δήμοι Δομοκού, Μακρακώμης, Λαμιέων και Αμφίκλειας-Ελάτειας στο ύψος του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού. Στις ορεινές περιοχές το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 40 εκατοστά.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας επιχείρησε στο οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας, διαθέτοντας συνολικά 26  εκχιονιστικά μηχανήματα (φορτηγά με λεπίδα – αλατιέρα), 11 μηχανήματα έργου (γκρέιντερ, JCB, φορτωτές, τρακτέρ), στους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δομοκού, Λαμιέων και Μακρακώμης. Στόχος ήταν να διατηρηθούν ανοικτοί οι οδικοί άξονες της Φθιώτιδας, ενώ οι εργασίες αποχιονισμού συνεχίζονται έως και σήμερα για την πλήρη αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο και στα αποκλεισμένα χωριά.

Σύμφωνα με το έκτακτο Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. το οποίο συγκλήθηκε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Φθιώτιδας, βασική προτεραιότητα αποτέλεσε η σωστή οργάνωση και η παραμονή σε λειτουργία των κύριων οδικών αξόνων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε χάρη στη σωστή οργάνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Στ.Ε., της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και της στενής συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, τους Δήμους και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους εργαζόμενους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, στους χειριστές και οδηγούς των μηχανημάτων, καθώς και στο προσωπικό των υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας, για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε σχετικά: «Η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Π.Ε. Φθιώτιδας αντιμετωπίστηκε με άμεση κινητοποίηση και συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Βασική μας προτεραιότητα ήταν να διατηρηθούν ανοικτοί οι οδικοί άξονες της Π.Ε Φθιώτιδας κατά τη διάρκεια των φαινομένων και η ασφάλεια των πολιτών, στόχος που επιτεύχθηκε παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Στ.Ε., τους χειριστές και τους οδηγούς των μηχανημάτων, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, τους Δήμους, τον ΔΕΔΔΗΕ και όλους τους φορείς για την εξαιρετική συνεργασία. Ευχαριστώ επίσης τους πολίτες για την υπεύθυνη στάση τους και τη συμμόρφωση με τις οδηγίες των Αρχών.»

Σχετικές αναρτήσεις

Το Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 9 έως 15 Φλεβάρη

efthia

Συνελήφθη στα διόδια της Τραγάνας με κλεμμένο ΙΧΕ

efthia

Ξεκινά η αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης αμιάντου στις Ράχες

efthia
Φόρτωση....