ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Αποφάσεις Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΕΠΟ

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έλαβε μεταξύ άλλων τις ακόλουθες αποφάσεις.

-Επικύρωσε ομόφωνα τα πρακτικά της από 27.3.2025 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ.
-Ενέκρινε με 70 θετικές ψήφους τον διοικητικό απολογισμό της Εκτελεστική Επιτροπής της ΕΠΟ της περιόδου 1.6.2024 έως και 31.5.2025.
-Ενέκρινε με 71 θετικές ψήφους τις χρηματοικονομικές καταστάσεις της περιόδου από 1.1.2024 έως και 31.12.2024.
-Ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό από 1.1.2026 έως και 31.12.2026.
-Ενέκρινε με 70 θετικές ψήφους την τροποποίηση του του Καταστατικού και του Κανονισμού που διέπει την Εφαρμογή του Καταστατικού.
-Ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. για την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Μέλους στον Κων/νο Αντωνιάδη, πρώην Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Φλώρινας.
-Επικύρωσε τον ορισμό του Νικου Δασκαλάκη, ως τακτικού μέλους, και της Χρυσούλας Γαβριηλίδου του Λουκά, ως αναπληρωματικού μέλους, της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Α2 Εθνικής της Ε.Π.Ο..

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Κώστας Βρακάς, μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και πρόεδρος της ειδικής Επιτροπής “Αναγέννηση”, παρουσίασε στους εκπροσώπους των ενώσεων-μελών της ΕΠΟ το πρόγραμμα «Αναγέννηση», το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου από τις μικρές ηλικίες και δίνει έμφαση στην οργάνωση των ακαδημιών. Επίσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, Νίκος Τζώρτζογλου, παρουσίασε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕΕΠ από τη σύστασή της έως σήμερα.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Δέσποινα Κλαβανίδου, παρουσίασε και ενημέρωσε τα μέλη της ΕΠΟ για την έκθεση της Επιτροπής, για την περίοδο 26.9.2024 έως και 31.5.2025.
Στο πλαίσιο της συνέλευσης ο οικονομικός διευθυντής της ΕΠΟ, Δημήτριος Ντούλας παρουσίασε τον ενοποιημένο και αναθεωρημένο ισολογισμό της ΕΠΟ καθώς και την ετήσια έκθεση των ελεγκτών της περιόδου από 1.1.2024 έως και 31.12.2024.

“Λύσεις, αποφασιστικότητα και ενότητα”

Κατά την έναρξη των εργασιών της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μάκης Γκαγκάτσης, μίλησε για τους βασικότερους σταθμούς της διοικητικής πορείας από τον προηγούμενο Ιούλη μέχρι σήμερα.

“Πριν από έναν χρόνο, με τη στήριξή σας, αναλάβαμε όλοι μαζί μια ευθύνη βαριά: την αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναλάβαμε το καθήκον να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, να ξαναδώσουμε όραμα και να αντιμετωπίσουμε παθογένειες με ειλικρίνεια, επιμονή και με διάθεση να μην μηρυκάζουμε το πρόβλημα, αλλά να βρίσκουμε τη λύση.
Σήμερα, έναν χρόνο μετά, στέκομαι ενώπιόν σας όχι για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Άλλωστε, όλους μας, θα μας κρίνει μονάχα ο χρόνος και σίγουρα εσείς, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Στέκομαι απέναντί σας και σας κοιτώ στα μάτια, όπως κάνω πάντα, για να μοιραστώ μαζί σας μια πορεία γεμάτη σταθμούς, δυσκολίες, επιλογές, αλλά και κάποια αποτελέσματα που γεμίζουν το ντεπόζιτό μας και να συνεχίσουμε τον δρόμο μας με ενότητα και προσήλωση.
Η πρώτη και πιο φωτεινή επιβεβαίωση αυτής της προσπάθειας είναι η Εθνική Ομάδα. Η επιστροφή της στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι μία εθνική κατάκτηση, που ανήκει στον προπονητή και στους παίκτες μας. Αυτοί έφεραν την Εθνική Ομάδα μεταξύ των 16 κορυφαίων στην Ευρώπη. Αυτοί έκαναν όλη τη χώρα να δακρύσει από συγκίνηση και να ανατριχιάσει τη βραδιά που κέρδισαν στο Γουέμπλεϊ, έχοντας χάσει πριν από λίγες ώρες ένα κομμάτι από την ψυχή τους.
Εμείς, όντας υπερήφανοι για τους παίκτες και τον προπονητή μας, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην ομάδα όλης της χώρας κάθε εφόδιο για να επανέλθουμε στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και θα ποτίζουμε, με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, τους δεσμούς της με τον κόσμο. Θα συντηρούμε με όλες τις δυνάμεις μας την επανένωση του κοινού με τους παίκτες μας, η οποία έφερε αλλεπάλληλα sold out και εικόνες κατάμεστων γηπέδων.
Η επιλογή του κ. Γιοβάνοβιτς για την Εθνική Ομάδα ήταν η πρώτη προτεραιότητά μας ως διοίκηση. Η δεύτερη ήταν η στελέχωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.
Με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και τη διεθνή τεχνογνωσία, κινηθήκαμε σε στενή συνεργασία με την UEFA. Η ενίσχυση της ΚΕΔ με στελέχη διεθνούς εμβέλειας και κύρους, τα οποία επέλεξε η UEFA, καθιστά ξεκάθαρες τις προθέσεις μας και αποδεικνύει τη βούλησή μας για μια διαιτησία ανεξάρτητη, αξιόπιστη και αντικειμενική. Η παρουσία, για πρώτη φορά, του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, του κ. Ροσέτι, σε σεμινάριο στην Ελλάδα, δεν ήταν μόνο μια τιμητική στιγμή. Ήταν η επιβεβαίωση πως η Ελλάδα υπάρχει στον διεθνή χάρτη με σοβαρότητα και προοπτική. Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Φωτιάς διηύθυνε τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων.
Πριν από τρεις μήνες, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Μαρτίου, όλοι μαζί δώσαμε σάρκα και οστά σε ένα άπιαστο όνειρο δεκαετιών: οι Εθνικές Ομάδες αποκτούν το δικό τους σπίτι. Το σύγχρονο προπονητικό κέντρο “Γιώργος Βαρδινογιάννης”, που συμβολίζει μια νέα εποχή. Μια εποχή κατά την οποία δεν επενδύουμε μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Μία εποχή κατά την οποία δημιουργούμε τις συνθήκες για να ανθίσει το ταλέντο και να διαμορφωθεί μεθοδικά η επόμενη γενιά διεθνών.
Στο ίδιο πνεύμα, παρουσιάσαμε και υλοποιούμε το πρόγραμμα «Αναγέννηση», που έχει στο επίκεντρό του την οργάνωση των ακαδημιών και μια νέα προσέγγιση εκπαίδευσης στις αναπτυξιακές ηλικίες. Πιστεύουμε πως μόνο μέσα από ένα καλά οργανωμένο, δίκαιο και σύγχρονο σύστημα, μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.
Παράλληλα, στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης, κινηθήκαμε με πλήρη διαφάνεια και υπευθυνότητα. Κάθε ευρώ αξιοποιείται με σύνεση, με στόχο την ανάπτυξη και τη στήριξη όλων των πυλώνων του ποδοσφαίρου. Νέες επικερδείς συμφωνίες ήρθαν να ενισχύσουν το έργο μας, εξασφαλίζοντας οικονομική σταθερότητα, ανεξαρτησία και νέες προοπτικές.
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ εκτενώς στην ποδοσφαιρική κανονικότητα της 17ης του περασμένου Μαΐου, οπότε διεξήχθη ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας betsson, γιατί σκέφτομαι πως όσο ενθουσιαζόμαστε για την κανονικότητα, τόσο αποδεχόμαστε την ύπαρξη της μη κανονικότητας.
Αξίζει, επίσης, να σημειώσω τη δημιουργία της Επιτροπής Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, που παράγει έργο και βρίσκεται δίπλα στα σωματεία.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το ελληνικό ποδόσφαιρο μάς χρειάζεται όλους. Και μας χρειάζεται ενωμένους. Μας ενώνουν πολλά περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν. Ελάτε, λοιπόν, να δουλέψουμε με φάρο όσα μας ενώνουν, αντί να καλλιεργούμε όσα μας χωρίζουν ή νομίζουμε πως μας χωρίζουν. Γιατί ίσως, στην ουσία, να μη μας χωρίζει τίποτα.
Ως διοίκηση θα πορευτούμε με σαφείς και ρεαλιστικούς στόχους, τους οποίους δεν θέτουμε για να τους κοιτάζουμε, αλλά για να τους εκπληρώνουμε. Σε αυτό τον δρόμο είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και αστοχίες. Όμως προτιμούμε τη δράση, από την παραλυτική αδράνεια. Πριν από λίγα χρόνια ένα πολιτικός είχε πει ότι στον τόπο μας έχουμε τη συνήθεια να συζητούμε πολύ για να μην παίρνουμε αποφάσεις, που συνεπάγονται ευθύνες. Μέσα από τις επιλογές, ακόμα και λανθασμένες, έρχεται η γνώση, η εμπειρία και η ωριμότητα.
Με ευθύνη απέναντι στο παρόν και με πίστη στο μέλλον, σας καλώ να συνεχίσουμε με θάρρος, ειλικρίνεια και συνεργασία.

Σχετικές αναρτήσεις

Conference League: Η Χάποελ Μπερ Σεβά στον δρόμο της ΑΕΚ

efthia

Με πλέι οφ και πλέι άουτ το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

efthia

Πρωταθλήτρια κόσμου η Τσέλσι, 3-0 την Παρί Σεν Ζερμέν

efthia
Φόρτωση....