Ελλάδα

Αποφυλακίζεται με όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. Με βούλευμα του το Συμβουλίου Πλημμελιοδικών Λαμίας, (121 του 2024) παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση , λέει «ναι» στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης με περιοριστικούς όρους μετά από περίπου 5,5 χρόνια.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι οι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Μάλιστα, αξιολογεί τη διαγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια και 6 μήνες, θετικά απορρίπτοντας την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων.

Έτσι, δέχεται την αίτηση και διατάζει την υφ’ όρον απόλυση του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, της εμφάνισης στο ΑΤ του τόπου διαμονής του μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε ταχθεί κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου κρίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως αν και συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ’όρον απόλυση, διαπιστώνει τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του.

Σχετικές αναρτήσεις

Μεγάλη νίκη της παράταξης Στασινού στις εκλογές του ΤΕΕ

efthia

Έκτακτη προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ για όσους πάνε διακοπές…

efthia

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

efthia
Φόρτωση....