Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος της πρόσφατης αναμέτρησης των Ευρωεκλογών.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία σε καμία περίπτωση, αν θυμηθούμε τι περνούσαμε πριν τρεις μήνες. Δεν πανηγυρίζουμε. Όμως, θυμηθείτε ότι οι δημοσκοπήσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου μας εμφάνιζαν στο 8-9%, κάποιοι υποστήριζαν ότι “εξαϋλώνεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.”, “δεν υπάρχει επόμενη ημέρα” και “θα φύγει βράδυ ο Κασσελάκης”, ενώ υπήρξε και διάσπαση με την αποχώρηση ενός μεγάλου αριθμού στελεχών με τη δημιουργία δύο νέων κομμάτων, της “Νέας Αριστεράς” και του “Κόσμου”. Κρατήσαμε ένα ποσοστό 15% και αυτό αποτελεί ένα σημείο εκκίνησης για την επόμενη ημέρα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. είναι πρώτος, μετά από πολύ καιρό, στις ηλικιακές ομάδες 17-24 και 25-34. Αυτή είναι η μαγιά μας μαζί με τις καινοτόμες διαδικασίες, που υιοθετήθηκαν για την επιλογή των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου. Οι πολίτες έως 35 ετών θεωρούν ότι το κόμμα, που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους, είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία».

Εν συνεχεία, ο βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Απαιτείται ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου και όταν είσαι η κυρίαρχη δύναμη στην Κεντροαριστερά, είναι δεδομένο ότι οφείλεις να λάβεις ορισμένες πρωτοβουλίες. Η πρόταση συγκρότησης ενός κοινού οργάνου είναι πολύ πρώιμη. Εμείς κοιτούμε αυτή τη στιγμή την ανασυγκρότηση του κόμματός μας. Υπάρχουν στελέχη από το ευρωψηφοδέλτιο, τα οποία είναι πολύ άξια και θα ενσωματωθούν πολύ σύντομα στη διαδικασία παραγωγής πολιτικής. Η ανανέωση σε επίπεδο στελεχών είναι αισθητή και ελπιδοφόρα».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Υπάρχουν φορείς και κοινωνικές ομάδες, που δε μας άκουγαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξαιτίας των δυσχερειών της περιόδου 2015-19, αλλά σήμερα ο εμπορικός, επιχειρηματικός κόσμος ακούει με ενδιαφέρον τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. και το Στέφανο Κασσελάκη. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών μας ανακούφισε, καθώς πολλοί προεξοφλούσαν τη διάλυση του κόμματος, αλλά είμαστε εδώ και βγαίνουμε πιο δυνατοί. Στη Ν.Δ. και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν ξεκινήσει εσωκομματικές έριδες, ενώ εμείς πορευόμαστε με αισιοδοξία. Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε τις περισσότερες περιοδείες σε σύγκριση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, οργώνοντας όλη τη χώρα».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Δεν μπορώ να αντιληφθώ την υποκριτική συζήτηση, η οποία λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες. Ακούω στελέχη της Ν.Δ. να τρομάζουν με την “άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη”! Αγωνιούν για την Ευρώπη, αλλά ξεχνούν και μάλλον δεν τρομάζουν με το γεγονός ότι ο αντ’ αυτού του κ. Μητσοτάκη και “νούμερο 2” του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο Μάκης Βορίδης! Υπάρχουν πολλές δηλώσεις του υπέρ του κ. Λεπέν, πατέρα της Μαρίν Λεπέν, με τον οποίο γνωρίζουμε ότι έχει στενή σχέση και αναρωτιέμαι: Οι άνθρωποι, που κάθονται στα ίδια υπουργικά έδρανα με τον κ. Βορίδη, τρομάζουν με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη; Το γεγονός ότι η ακροδεξιά κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τους ανησυχεί; Η υποκρισία έχει όρια!»

Σχετικές αναρτήσεις

Εντάξτε άμεσα και τους αγρότες της Θεσσαλιώτιδας στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

efthia

Μετά από 5 χρόνια αδιαφορίας, σας φταίνε τελικά οι φορείς της Φθιώτιδας;

efthia

Οι μάσκες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έπεσαν…

efthia
Φόρτωση....