Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εντυπωσιακή συμμετοχή στις κάλπες…

Συμμετοχή ρεκόρ καταγράφεται μέχρι στιγμής στην προσέλευση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., καθώς όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 11:30 έχουν ψηφίσει 40.000 άτομα, καταδεικνύοντας με αυτόν τρόπο τη σημασία της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου του κόμμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με αυτούς τους ρυθμούς, κάθε λεπτό ψηφίζουν 280 άτομα ανά λεπτό.

Στις 11:45 ψήφισε στη Νέα Σμύρνη ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε νωρίτερα και η Έφη Αχτσιόγλου στο Αιγάλεω.

Οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν στις 08:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 20:00 το βράδυ.

Κασσελάκης: Από αύριο προχωράμε μαζί

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις εσωκομματικές εκλογές στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο, το πρωί η κάλπη ήταν άδεια και όλα κρίνονται σήμερα. Οι χιλιάδες κόσμου είναι ο εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι χιλιάδες κόσμου είναι ο εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί», σημείωσε.

Αχτσιόγλου: «Είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση»

«Είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση», τόνισε η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, η οποία λίγο μετά τις 11:00 το πρωί άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα για τις εσωκομματικές εκλογές στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω.

 «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή», σημείωσε η κα Αχτσιόγλου και συνέχισε λέγοντας:

«Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν. Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι για όλους μας, για μένα σίγουρα είναι, ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μία άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική».

«Είμαι απολύτως αισιόδοξη, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας», τόνισε κλείνοντας.

 

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία:

 

  1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

  1. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

  1. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

  1. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

  1. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή ‘Αδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

  1. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή2ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​

Σχετικές αναρτήσεις

Σαφές το μήνυμα της ΝΔ προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με μειώσεις προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών

efthia

«Άναψαν τα αίματα» για την ακρίβεια σήμερα στη Βουλή

efthia

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας το Σαββάτο στη Λαμία

efthia
Φόρτωση....