Περιφέρεια

Εκλογή Προεδρείου Π.Σ. και Περιφερειακής Επιτροπής Στερεάς Ελλάδας

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρος Παπαδήμας», στη Λαμία για την εκλογή του Προεδρείου του σώματος και των μελών της νεοσύστατης Περιφερειακής Επιτροπής.

Στις διαδικασίες ανάδειξης Προεδρείου, προήδρευσε ο Γιώργος Κελαϊδίτης, ως πρώτος σε σειρά εκλογής Περιφερειακός Σύμβουλος, από την Περιφερειακή Ενότητα με τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη.

  • Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αναδείχθηκε η Λουκία Θεοδώρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Βοιωτίας της παράταξης «Επιμένουμε στη καρδιά της Ελλάδας» με 30 υπέρ και 3 λευκά. Δώδεκα Περιφερειακοί Σύμβουλοι δήλωσαν παρόντες.
  • Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αναδείχθηκε ο Δρόσος Παρασκευάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας της παράταξης «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση» με 42 υπέρ και 3 λευκά.
  • Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αναδείχθηκε η Αλίκη Λιάσκα, Περιφερειακή Σύμβουλος Φθιώτιδας της παράταξης «Στερεά Περιφέρεια» με 42 υπέρ και 3 λευκά.

Στην Περιφερειακή Επιτροπή, όπου προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, εκλέχθηκαν:

  • Τακτικά μέλη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άρης Τασιός, Βαγγέλης Φαλίδας, Γιάννης Γιαννόπουλος, Πέγκυ Αραβαντινού, Κατερίνα Καλαντζή, Σπύρος Λάμπου, Βασίλης Λύκος και Γιώργος Αγγελόπουλος.
  • Αναπληρωματικά μέλη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Βουρδάνος, Κώστας Πνευματικός, Χρήστος Ταξίδης, Γιάννης Περγαντάς, Θωμάς Ευαγγελογιώργος, Κώστας Μαρκόπουλος, Λουκάς Αποστολίδης και Γιώργος Βουγέσης.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός μετά την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης δήλωσε: «Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ανάδειξη του Προεδρείου, αλλά και για την εκλογή μελών της νέας μας Περιφερειακής Επιτροπής.

»Θέλω να συγχαρώ προσωπικά τη νέα Πρόεδρο Λουκία Θεοδώρου, τον Δρόσο Παρασκευά και την Αλίκη Λιάσκα, καθώς και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής για την εκλογή τους, αλλά και να επισημάνω ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική ψήφος. Είναι ένα πρώτο θετικό δείγμα δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού μας συμβουλίου. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό και ζήλο να υπηρετούμε τους Στερεοελλαδίτες!»

 

Ορκίστηκαν οι Περιφ. Σύμβουλοι Γιάν. Περγαντάς και Απ. Γκλέτσος

Eνώπιον του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών ορκίστηκαν, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βοιωτίας:

  • Γιάννης Περγαντάς, εκλεγμένος με την παράταξη «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας»,
  • Απόστολος Γκλέτσος, επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση».

Επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Απόστολος Γκλέτσος, όπως και ο Γιάννης Περγαντάς, απουσίαζαν από την τελετή ορκωμοσίας λόγω ασθένειας.

Μετά την πράξη ορκωμοσίας, ο Περιφερειάρχης τους συνεχάρη για την επανεκλογή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική θητεία.

Σχετικές αναρτήσεις

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. για την εβδομάδα από 22 έως 28 Ιούλη

efthia

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση: Δεν συμμετέχουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια

efthia

792.000 € για την 3ετη λειτουργία ΚΔΗΦ Ατόμων με Αναπηρίες

efthia
Φόρτωση....