Επιστημη

Ενημέρωση στο Δομοκό για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Γεωργία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δομοκού, η ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας DigiAgriFood υπό την αιγίδα του Δήμου Δομοκού, του Ινστιτούτου Βιο-οικονομίας και Αγροτεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της εταιρείας FarmB.

Χαιρετισμό απηύθυναν  η Ευθυμία Χρονοπούλου Επιστημονική Συνεργάτιδα του Βουλευτή Γ. Κοτρωνιά, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής και Δασικής Πολιτικής Κατερίνα Καλαντζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κων/νος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Αγροτικής Παραγωγής Δήμου Δομοκού Χρήστος Πετρόπουλος και ο Ευάγγελος Μόσχος Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο εκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Λευτέρης Καραγεώργος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φθιώτιδας Απόστολος Αγγελακόπουλος και η Αλίκη Λιάσκα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα καθώς και παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή.

Το κύριο μέρος της εσπερίδας περιελάμβανε ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, που θα συμβάλλουν στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό σε όλο το φάσμα της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Την έναρξη έκανε ο Ευάγγελος Μουσιός Ερευνητής του iBO/ΕΚΕΤΑ, ο οποίος παρουσίασε την λειτουργία του κόμβου και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Σοφολόγης Πρόεδρος Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων, μίλησε για την βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα μέσα από την χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Ηλία Πλατή Υπεύθυνος Ανάπτυξης Αγοράς της FarmB, οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού στη γεωργία και έκανε επίδειξη της ψηφιακής πλατφόρμας.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Κυριακή οι εκλογές για νέα Δ.Ε. στο ΤΕΕ Ανατ. Στερεάς

efthia

Τον Ιούλη το 3ο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ.» σε Υπάτη, Σκάρφεια

efthia

Γ.Στασινός: Στόχος να ολοκληρωθεί ο A/θμιος Προσεισμικός Έλεγχος μέσα στο 2024

efthia
Φόρτωση....