Εκπαίδευση

Ενημερωτική εκδήλωση «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» στο Δομοκό

Στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δομοκού, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση κατά τη χρήση του Διαδικτύου και Τρόποι Προστασίας» υπό την ενεργό συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα της από κοινού συνεργασίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων της Δημοτικής Ενότητας Δομοκού, του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Δομοκού, υπό την αιγίδα του Δήμου Δομοκού.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος, η Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Δομοκού Στέλλα Κουνούκλα, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Δομοκού Αργυρώ Βελαώρα και η Διευθύντρια του Λυκείου Δομοκού Αριστέα Κιαμούρη.

Ο εισηγητής Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αστυνόμος Β’ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης στην ψηφιακή κοινωνία και στην ανάπτυξη θετικής συμπεριφοράς στη χρήση του διαδικτύου. Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος παρείχε χρήσιμες συμβουλές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την λανθασμένη χρήση του διαδικτύου, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση τονίστηκαν τα επικίνδυνα φαινόμενα που αναπτύσσονται μέσω της εσφαλμένης χρήσης, όπως ο εκφοβισμός, η αποπλάνηση, η αποξένωση και η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων.

Η εκδήλωση είχε βιωματικό χαρακτήρα επιδιώκοντας την κατανόηση των συγκεκριμένων θεμάτων από τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μέσα από πραγματικά γεγονότα έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται το διαδίκτυο με υγιή τρόπο.

***   Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού Γιώργος Λελεντζής, Χρήστος Πετρόπουλος, Ανδρέας Λαΐνας και ο Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Γκούβας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας Δημήτριος Δρακάκης, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Δομοκού Κωνσταντίνα Τσανή, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δομοκού Κων/νος Παπιώτης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Σχετικές αναρτήσεις

Από Δευτέρα οι εγγραφές στους Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων

efthia

Ημερίδα Μαθηματικών την Πέμπτη 23 Μάη, στη Λαμία

efthia

Επιμορφωτική Διημερίδα – Βιωματικό Σεμινάριο στο Καρπενήσι

efthia
Φόρτωση....