Περιφέρεια

Εντοπίστηκε φυτεία με 669 δενδρύλλια στην ορεινή Ναυπακτία

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας.

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, από κοινού με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας και ο χώρος της φυτείας τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος  Άμφισσας – Δελφών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (669) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και (1,50) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν,
  • πρόχειρο αυτοσχέδιο κατάλυμα,
  • διάφορα είδη ατομικής υγιεινής, που βρέθηκαν εντός του καταλύματος,
  • διάφορα λάστιχα ποτίσματος.

Σημειώνεται ότι, η συγκομιδή των ανωτέρω δενδρυλλίων εκτιμάται ότι θα επέφερε περίπου 300 κιλά κάνναβης και το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται στις 400.000 περίπου ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. για την εβδομάδα από 27 Μάη έως 2 Ιούνη

efthia

Ερώτηση Δημ. Κατσούλη σχετικά με τους ελέγχους στα σχολικά γεύματα

efthia

Συνελήφθη για διαφθορά η διευθύντρια της ΔΟΥ και πέντε υπάλληλοι

efthia
Φόρτωση....