Φθιώτιδα

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές από ΡΟΜΑ σε καταστήματα της Λαμίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 4 κλοπές από καταστήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν πρόσφατα σε περιοχές της Λαμίας.

Για τις ανωτέρω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ανήλικοι ΡΟΜΑ, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, όπως προέκυψε από της έρευνα, το χρονικό διάστημα από 5 έως 8-7-2023, δρώντας πάντα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη δύο κλοπών από εμπορικά καταστήματα και δύο κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, σε τρεις περιπτώσεις, παραβίασαν κεντρικές ή βοηθητικές θύρες των καταστημάτων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε αυτά, ενώ σε μία περίπτωση εκμεταλλεύτηκαν εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούνταν στο κατάστημα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη συναφών αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Χρηματοδότηση για τη συνέχιση λειτουργίας δομών κατά των εξαρτήσεων

efthia

Παράταση της απεργίας των δικηγόρων Λαμίας μέχρι 11 Δεκέμβρη

efthia

Θεσμός για τη Δυτ. Φθιώτιδα το «Σάββατο στον τόπο μας»

efthia
Φόρτωση....