Φθιώτιδα

Επίσκεψη Κοτρωνιά στον διευθυντή του ΙΕΚ ΔΥΠΑ

Με στόχο την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη λειτουργία  των ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και των ΙΕΚ ΔΥΠΑ  (πρ. ΟΑΕΔ) και την προσέλκυση νέου σπουδαστικού δυναμικού αλλά και την διατήρηση του ήδη υπάρχοντος στην περιοχή μας, ο βουλευτής Γ. Κοτρωνιάς επισκέφθηκε τον Διευθυντή του ΙΕΚ ΟΑΕΔ, Δημήτρη Τσιγαρίδα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει ο τοπικός ΟΑΕΔ.

Κατά την περιήγηση του στο κτίριο διαπίστωσε το πρόβλημα στεγανότητας του κτιρίου, η επισκευή του οποίου έχει ήδη ενταχθεί μαζί με το υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα στο ταμείο ανάκαμψης με ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων το 2025.

Κατά τη συζήτηση επεσήμανε :

 1) την ανάγκη να πληρώνονται από  ΔΥΠΑ  οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική ανάλογα με τους σπουδαστές ΕΠΑΣ

2) να αλλάξει το πλαίσιο κατάταξης των αποφοίτων στους διαγωνισμούς του Δημοσίου αφού συνεχίζουν να κατατάσσονται ως ΔΕ

3) την ανάγκη για  ελαστικότερη αντιμετώπιση των απουσιών των σπουδαστών

4) την ανάγκη της διαφήμισης για την προσέλκυση σπουδαστών , τα χρήματα για την οποία, πρέπει να δίνονται ονομαστικά για τη Φθιώτιδα και όχι μέσω της Περιφερειακής Δ/νσης Λάρισας.

5) την ανάγκη να δημιουργηθούν τμήματα που να έχουν σχέση με την οικοδομή (αλουμινάδες, μπετατζήδες, υδραυλικοί, σοβαντζήδες) λόγω της μεγάλης έλλειψης που παρατηρείται.

Τέλος ανέλαβε την υποχρέωση   να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών του δώματος ώστε το κτίριο να  ξαναγίνει άμεσα λειτουργικό.

Σχετικές αναρτήσεις

Εκδήλωση του ΚΚΕ την Πέμπτη στην Υπάτη

efthia

Πότε θα γίνει το παζάρι σε Μακρακώμη και Σπερχειάδα

efthia

Το πρόγραμμα κουνουποκτονίας της εβδομάδας στη Φθιώτιδα

efthia
Φόρτωση....