Επιστολές

Επιστολή ΕΚΠΕΦ στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι διακόπτονται τα δρομολόγια από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας προς τις Σποράδες, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πριν λίγους μήνες εγκαινίασε το νέο εκσυγχρονισμένο λιμάνι στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό λιμάνι που θα μπορεί να δέχεται περισσότερους επισκέπτες, μεγάλα κρουαζιερόπλοια και σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, ώστε να διευκολύνεται ο μεγάλος όγκος των ταξιδιωτών.

Η ιδιαίτερα δυσμενής απόφασή σας, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής και θα δημιουργήσει σοβαρότατη αύξηση της ανεργίας, αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού εργάζεται  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην εστίαση, η οποία βασίζεται στα δρομολόγια του καραβιού προς τις Σποράδες.

Δε είναι δυνατόν να σπαταλούνται εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και να επικαλείστε ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός και συγχρόνως,  με τις ενέργειες σας, να καταργείτε γραμμές πλοίων, να απαξιώνετε ολόκληρες περιοχές και να στέλνετε εργαζόμενους στην ανεργία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας σας καλεί να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να δρομολογήσετε άμεσα πλοίο στη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Σποράδες.

   Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Κοινοποίηση:

Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Σταϊκούρα Χρήστο

Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Οικονόμου Ιωάννη

Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Κοτρωνιά Γεώργιο

Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Σαρακιώτη Ιωάννη

Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό Φάνη

Δήμαρχο Λαμιέων κ. Παπαϊωάννου Πανουργιά

Σχετικές αναρτήσεις

Μην παίζετε με τις ζωές μας. Κλείστε τώρα τις πλατφόρμες που μας αποκαλούν άνεργους

efthia

ΕΚΠΕΦ: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας της εταιρείας «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ»

efthia

Αίτημα Λουκά Αποστολίδη σε Σκυλακάκη και πρόεδρο της ΔΕΗ

efthia
Φόρτωση....