Ανακοινώσεις

Η θέση της Τ.Ε Φθιώτιδας ΚΚΕ για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη δήμου Λαμιέων

Αυξήσεις «σφαγείο» 20% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας.

Η Δημοτική Αρχή, μέσα σε μία περίοδο που η ακρίβεια, η φτώχεια έχουν χτυπήσει κόκκινο κάνοντας γολγοθά την καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας, αντί να πάρει μέτρα για την ανακούφιση του λαϊκού εισοδήματος, έρχεται και προσθέτει άλλο ένα δυσβάσταχτο βάρος στις πλάτες του λαού. Την ώρα που οι εργαζόμενοι βλέπουν το μισθό τους να τελειώνει πολύ πριν τελειώσει ο μήνας, τους αγρότες να αναστενάζουν από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες να δέχονται αυτό το διάστημα τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης παλεύοντας για την καθημερινή επιβίωσή τους,  η Δημοτική αρχή ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων,  σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό τις λαϊκής οικογένειας. Τα «αναπτυξιακά» οράματα που περιέγραφαν προεκλογικά έχουν κοινή αφετηρία το ξεζούμισμα του λαϊκού  εισοδήματος. Άλλωστε, και η συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είχε αποπροσανοτολιστικό χαρακτήρα συγκαλύπτοντας το πραγματικό πρόβλημα που είναι η φοροαφαίμαξη του λαού της Λαμίας.

Οι αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη έρχονται να προστεθούν δίπλα στον επιπλέον βραχνά των 6,2 δισ. ευρώ φόρων που καλείται να πληρώσει ο λαός το 2024 με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό. Με λίγα λόγια Κυβέρνηση, Περιφερειακή αρχή, Δημοτικές Αρχές των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ καλούν τον λαό να πληρώσει το ‘’μάρμαρο’’ κάθε φορά για να θησαυρίζει μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Ο λαός της Φθιώτιδας βλέπει τις παλιές φθαρμένες υποδομές στην εκπαίδευση, τις διαλυμένες δομές υγείας, τις μαζικές δηλητηριάσεις μαθητών, τα ελλειπή μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του και όταν γίνει το “κακό” το μπαλάκι να πετιέται από τον έναν στο άλλον.

Η προσπάθεια να φορτωθούν κι άλλα βάρη στον λαό, όταν η κερδοφορία των ομίλων σπάει όλα τα ρεκόρ, με τις πλάτες και των δημοτικών αρχών με το πρόσχημα-εμπαιγμό μάλιστα ότι όταν ανακάμψουν τα οικονομικά του δήμου θα προχωρήσει η δημοτική αρχή σε μειώσεις, πρέπει να βρει απέναντι τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Τώρα ο λαός να  απαιτήσει:

-Καμία αύξηση – μείωση των δημοτικών τελών – να επιβαρυνθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

-Χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους για την αναβάθμιση υπηρεσιών και υποδομών που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, όπου θα κατευθυνθούν και οι αυξημένοι πόροι από τη φοροαφαίμαξη με τα δημοτικά τέλη.

Σχετικές αναρτήσεις

Συγκέντρωση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ αύριο Τετάρτη στις 10.30

efthia

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ – ΟΧΙ στις απολύσεις

efthia

Απαράδεκτοι και επικίνδυνοι…

efthia
Φόρτωση....