Ανακοινώσεις

Η Κυνέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη… δολοφονία των ΜμΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύει στις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, και σχεδιάζει την ολόπλευρη στήριξή τους με έμφαση στην ενίσχυση της καινοτομίας, του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού και των εξαγωγών.

Το μέλλον της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με την ανάδυση ενός νέου χάρτη μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, με κατεύθυνση στην οικολογική μετάβαση, την αγροτική παραγωγή και την κοινωνική οικονομία.

Η επίτευξη των παραπάνω είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με:

 1. την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και του Ταμείου των Χρεοπιστώσεων ώστε να υπάρξει κάλυψη στο κενό χρηματοδότησης με αποτέλεσμα τη διεύρυνση ωφελούμενων επιχειρήσεων, με βελτίωση όρων δανειοδότησης και στόχευσης των εργαλείων,
 2. χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ (ψηφιακός μετασχηματισμός, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, έρευνα και τεχνολογική καινοτομία, ενδο-επιχειρησιακή κατάρτιση και επανεκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες κ.ά.)
 3. τη δημιουργία ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, που θα χρησιμοποιείται για τις πληρωμές μισθοδοσίας προσωπικού, προμηθευτών, Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ή επιχείρηση
 4. με ειδικά προγράμματα στήριξης του ενεργειακού κόστους των ΜμΕ
 5. με τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, θεσμικών διευκολύνσεων και άλλων κινήτρων, για ενεργή συμμετοχή στην παραγωγή ενέργειας, μέσω π.χ. των ενεργειακών κοινοτήτων
 6. με εξειδικευμένο σχέδιο πράσινης μετάβασης των ΜμΕ και προώθησης της κυκλικής οικονομίας
 7. με την υλοποίηση δράσεων ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης: α) κεντρική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου υπό τη διαχείριση της ΚΕΕΕ, β) ολοκλήρωση του e-GEMH – ψηφιακές υπογραφές σε επιχειρήσεις, γ) cloud υπηρεσίες στις επιχειρήσεις, δ) τεχνολογίες επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας και παροχή πρόσβασης σε κεντρικά υπολογιστικά συστήματα, ε) Ασφάλεια δεδομένων σε Β2Β και Β2C υπηρεσίες – υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας και
 8. με νέο φορολογικό σύστημα, με δίκαια κατανομή φορολογικού βάρους

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης συνεχίζουν τη δολοφονία των ΜμΕ οι οποίες, στην πλειονότητά τους, βρίσκονται  αντιμέτωπες με την αβεβαιότητα.

Οι αναφορές τους περί τραπεζικού αποκλεισμού (τουλάχιστον 8 στις 10 σύμφωνα με φορείς εκπροσώπησής τους), εκπέμπουν νέο σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητά τους. Εν αναμονή, δε, των νέων εκκαθαριστικών για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι  6 στις 10 επιχειρήσεις (61%) θεωρούν ότι ο νέος τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα και μαρασμό της οικονομίας.

Και αυτό αποτελεί απόρροια του πρόσφατου νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ, ο οποίος επιβαρύνει φορολογικά το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών, με δήθεν δικαιολογία, από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Δηλαδή συνεχίζει η κυβέρνηση και ο εκκαθαριστής υπουργός Εθνικής οικονομίας  και Οικονομικών να θεωρεί κλέφτες και απατεώνες τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Είναι δεδομένο ότι οδεύουμε σε αφανισμό των ΜμΕ, κατ’ εντολή των συμφερόντων που εξυπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο γνωστός για την καταστροφική δράση του υπουργός της κ. Κωστής Χατζηδάκης

Είναι βέβαιο ότι το μόνο που θα πετύχει με το νέο νόμο έκτρωμα είναι:

 1. Άνοδο της φοροδιαφυγής
 2. Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και συσσώρευση νέων χρεών
 3. Νέα κόκκινα δάνεια και αύξηση πλειστηριασμών
 4. Νέα λουκέτα ΜμΕ
 5. Νέες στρατιές ανέργων
 6. Νέα μείωση της καταναλωτικής δυνατότητος
 7. Περαιτέρω ισχυροποίηση των καρτέλ της αγοράς και διατήρηση της ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και ειδών διατροφής
 8. Φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης της Ελληνικής κοινωνίας.

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη  κυβέρνηση της ΝΔ, του υπουργού της και του Πρωθυπουργού που για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνουν το κανόνα ότι η παρούσα κυβέρνηση γνωρίζει μόνο από  καταστροφή.

ΤΟΜΕΑΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Συγκέντρωση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ αύριο Τετάρτη στις 10.30

efthia

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ – ΟΧΙ στις απολύσεις

efthia

Απαράδεκτοι και επικίνδυνοι…

efthia
Φόρτωση....