Φθιώτιδα

Η Μητρόπολη Φθιώτιδας παρέλαβε επίσημα δύο Ενορίες από τη Φωκίδα

Μέσα σε κλίμα αδελφικής αγάπης μεταξύ των ομόρων Μητροπολιτών Φωκίδος Θεοκτίστου και Φθιώτιδος Συμεών και στο πλαίσιο της υποδειγματικής συνεργασίας των επιτελών των δύο Μητροπόλεων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Μητρόπολης Φωκίδας η διοικητική παράδοση – παραλαβή των Ενοριών Αγίου Παντελεήμονος Δ.Δ. Μπράλλου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ.Δ. Παλαιοχωρίου του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας  από την Μητρόπολη Φωκίδας στη Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των διοικητικών διαδικασιών στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ και την μεταφορά και των αντιστοίχων οργανικών θέσεων, μετέβη σήμερα στην Άμφισσα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας με επιτελικούς του συνεργάτες, για να παραλάβουν από τον Μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστο και τους επιτελείς τους όλο το αρχειακό υλικό και τους οικείους τρέχοντες φακέλους τόσο των δυο Ενοριακών Ναών όσο και του υπηρετούντος κληρικού και λαϊκού προσωπικού, το οποίο πλέον υπάγεται και αυτό οργανικά στην Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον τοπικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αμφικλείας π. Διομήδη Παναγιωτόπουλο, τους Προϊσταμένους Τμήματος Διοικητικού Τριαντάφυλλο Μπολτέτσο και Οικονομικού Σπύρο  Κωστάκο, καθώς και τον Αρχιδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη και τον Δευτερεύοντα των Διακόνων π. Δαμασκηνό Καρδαρά.

Ο Μητροπολίτης Φωκίδας υποδέχθηκε τον Φθιώτιδας και την συνοδεία του πλαισιούμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο του, Αρχιμ. π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τον Γενικό Αρχιερατικό του, Πρωτ. π. Νικόλαο Καραγιάννη και τον Υπεύθυνο Γραμματείας – Λογιστηρίου, Πρωτ. π. Ηλία Ζαφείρη.

Μετά την επίδοση των φακέλων ακολούθησαν εόρτιες προσρήσεις μεταξύ των δύο ηγαπημένων ιεραρχών, παρατέθηκε αρχοντική δοχή υπό του οικείου Ποιμενάρχου Θεοκτίστου, αντηλλάγησαν και συμβολικά δώρα εις ενθύμησιν της σπουδαίας και ιστορικής αυτής ημέρας και ολοκληρώθηκε η σεμνή αυτή τελετή με τον αμοιβαίο ασπασμό της εν Χριστώ αγάπης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, επιχώριος πλέον ποιμενάρχης και του Μπράλλου και του Παλαιοχωρίου, όρισε ήδη τις επίσημες χοροστασίες και ιερουργίες στις δυο αυτές νέες ενορίες της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα  θα χοροστατήσει στον Όρθρο, θα εναποθέσει επί της Αγίας Τραπέζης νέο κανονικό αντιμήνσιο με την δική του πλέον υπογραφή, θα τελέσει την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ως οικείος ποιμενάρχης και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον μεν Μπράλλο την Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2023, στο δε Παλαιοχώρι την Κυριακή 7 Γενάρη 2024.

Σχετικές αναρτήσεις

Άλλα 10 εκ. ζήτησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου για τη Λαμία

efthia

Υπεγράφη η απόφαση για απαλλοτριώσεις 1,3 εκατ. στη Φθιώτιδα

efthia

Στη Λαμία αυτό το Σάββατο η Ολυμπιακή Φλόγα “Paris 2024”

efthia
Φόρτωση....