Mε τρεις αγωνιστικές τιμώρησε τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη, Νταβίντ Κάρμο, Αντονί Μαρσιάλ και Αρολντ Μουκουντί, το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Α΄ Εθνικής, αφού εξέτασε σήμερα τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκη» μετά το τέλος του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.
Πρόκειται για τους τέσσερις παίκτες, που αποβλήθηκαν από τον Ιταλό διαιτητή Κολόμπο μετά το τέλος του ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ για όσα συνέβησαν στον Πειραιά κι άπαντες τιμωρήθηκαν με το άρθρο για βιαιοπραγία.
Επιπλέον από μία αγωνιστική επιβλήθηκε στον Ματίας Αλμέιδα και τον βοηθό του Ντάνιελ Βέγκα για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισαν από τον Κολόμπο.
Αναφορικά με τον Αργεντινό τεχνικό της ΑΕΚ η ποινή αυτή αφορά μόνο την αποβολή του και δεν σχετίζεται με τη σημερινή εκδίκαση της κλήσης του σε απολογία από το πειθαρχικό όργανο της Α’ Εθνικής.
Σε απολογία κλήθηκαν από την ΔΕΑΒ ο Αλμέιδα και 8 παίκτες
Κλήσεις σε απολογία απέστειλε η ΔΕΑΒ στις ΠΑΕ Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά και σε πέντε παίκτες της ΑΕΚ, τρεις του Ολυμπιακού και τον τεχνικό της «Ένωσης», Ματίας Αλμέιδα.
Οι κλήσεις αφορούν τις συμπλοκές που σημειώθηκαν μετάτη λήξη του μεταξύ τους ντέρμπι την περασμένη Κυριακή 13 Απριλίου στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».
Όλα αυτά βάσει του υλικού που έχει φθάσει στην ΔΕΑΒ κι ενώ εκκρεμεί η διερεύνηση των καταγγελιών των Ρότα και Κοϊτά από την Αστυνομία.
Υπενθυμίζεται, πως τα επεισόδια μεταξύ των παικτών οδήγησαν συνολικά σε πέντε αποβολές, των Αλμέιδα, Μαρσιάλ και Μουκουντί από την ΑΕΚ και των Πασχαλάκη και Κάρμο από τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά η ΔΕΑΒ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει τα εξής:
- Καλεί σε ακρόαση, στις 22/04/2025, τις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς και τρείς ποδοσφαιριστές της πρώτης και πέντε ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της δεύτερης, αναφορικάμε φαινόμενα βίας – φερόμενη παραβατική συμπεριφορά ποδοσφαιριστών και προπονητή τους και ειδικότερα, για τη συμμετοχή τους σε συμπλοκές, μετά τη λήξη του μεταξύ τους αγώνα στις 13/4/2025 στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, για την φάση των πλέι οφ Α’ Εθνικής, αγωνιστικής περιόδου 2024/2025.
Τα ανωτέρω προκύπτουν από το Φύλλο Αγώνα και τις Εκθέσεις των Παρατηρητών του αγώνα της διοργανώτριας αρχής και της ΔΕΑΒ, σχετικά έγγραφα της Αστυνομίας, καθώς και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του γηπέδου.
Σημειώνεται ότι αναφορικά με φερόμενες πράξεις βίας σε βάρος δύο ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας, κατά την αποχώρησή τους προς τα αποδυτήρια (μετά από εκ μέρους τους σχετική καταγγελία προς τους παρατηρητές του αγώνα), η ΔΕΑΒ ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. την περαιτέρω διερεύνηση προς εξεύρεση και ταυτοποίηση τυχόν υπαιτίων δραστών, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.