Δηλώσεις

Μήνυμα Σαρακιώτη για την 81η Επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας Γοργοποτάμου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής συνεννόησης απηύθυνε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την 81η Επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Συμπληρώνονται φέτος 81 χρόνια από τη μεγαλειώδη πράξη Αντίστασης της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Η ηρωική πράξη της 25ης προς την 26η Νοεμβρίου 1942 επέφερε ένα αποφασιστικό πλήγμα στις κατοχικές δυνάμεις, ενώ απέστειλε ένα μήνυμα ελπίδας και μια πνοή ελευθερίας σε ολόκληρη την κατεχόμενη Ευρώπη.

Παράλληλα, συνέστησε παράδειγμα αδελφοσύνης και ανιδιοτέλειας και προς το εσωτερικό, λόγω της σύμπραξης των δυνάμεων του Ε.Λ.Α.Σ. υπό τον Άρη Βελουχιώτη, με εκείνες του Ε.Δ.Ε.Σ. του Ναπολέοντα Ζέρβα, με στόχο ανώτερα εθνικά και συμμαχικά ιδανικά.

Με αφορμή την Επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης, με διαρκή τη δέσμευσή μας ότι δε λησμονούμε τους αγώνες και τις θυσίες τους. Αντιθέτως, διδασκόμαστε από το ένδοξο παρελθόν όντας σταθερά προσηλωμένοι στα αγαθά της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας».

Σχετικές αναρτήσεις

Συνυπεύθυνοι για το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών όλοι όσοι στηρίζουν την ΚΑΠ της EE

efthia

Ευχές από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθ. Κυρίτση προς τις νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές

efthia

Μπάρκας – Σαρακιώτης για την απελευθέρωση των 105 Κροατών ναζί χούλιγκαν

efthia
Φόρτωση....