Επιστολές

Μην παίζετε με τις ζωές μας. Κλείστε τώρα τις πλατφόρμες που μας αποκαλούν άνεργους

Στις 13/5/2024 η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών εξέδωσε «προσωρινή διαταγή υποχρεώνοντας τον Ειδικό  Διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ να συνεχίσει την απασχόληση  των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της  μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 18 Ιουνίου 2024».

Επίσης στις 13/5/2024 υπήρξε συνάντηση  μεταξύ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην συνάντηση συμμετείχαν  οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Κατά τη συνάντηση  ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση θα σεβαστεί όπως έχει υποχρέωση την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία επιτάσσει τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος ως προς την απασχόληση των εργαζομένων (…)».

Την Τετάρτη 12/6/2024, στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας σας, ανακοινώσατε «την έναρξη αιτήσεων φορέων υποδοχής, αλλά και εργαζομένων για τα Ειδικά προγράμματα απασχόλησης για ανέργους απολυθέντες από την εταιρεία «ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΡΚΟ».

Μετά και από αυτό, πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος Κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο και εάν η χώρα μας είναι κράτος δικαίου.

Για αυτό, εάν έχετε την καλοσύνη, μπορείτε να μας απαντήσετε:

  • Τι ακριβώς είστε και τι ακριβώς κάνετε;
  • Είστε πάνω από την δικαιοσύνη;
  • Έχετε μαντικές ικανότητες και γνωρίζετε εκ των προτέρων τις αποφάσεις πριν την εκδίκαση;
  • Ο Διοικητής σας, που ήταν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν άκουσε την δέσμευση του πρωθυπουργού;
  • Δεν διάβασε το Δελτίο Τύπου που βγήκε από το Μαξίμου;
  • Μήπως είναι πάνω από τον Πρωθυπουργό ή μήπως θέλει να τον εκθέσει για τους δικούς του λόγους;

Σε κάθε περίπτωση, η τυχόν εσωτερική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, οι εσωκομματικοί καυγάδες που μπορεί να έχει και οι «τρικλοποδιές» μεταξύ στελεχών της, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μεταφέρονται στις υπηρεσίες του κράτους και τελικά να τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Για αυτό μας συγχωρείτε, αλλά «βγάλτε τα μάτια μόνοι σας».

Εμείς, την Τρίτη 18/6/2024 στις 10:00 πμ στην Ευελπίδων θα υπερασπιστούμε την εργασία μας, τα παιδιά μας και τα χωριά μας.

Μαζί μας, αλληλέγγυοι στον αγώνα μας, ενώ δεν μπορεί να είναι το Υπουργείο Εργασίας και η ΔΥΠΑ ως ο κρατικός φορέας «υπεράσπισης των εργαζομένων», θα είναι χιλιάδες εργαζόμενοι της χώρας μας.

Βέβαια θα θέλαμε να είστε και εσείς παρόν και να τα πούμε κοιτάζοντας ο ένας, στα μάτια τον άλλον. Εάν δεν μπορείτε όμως δεν πειράζει, θα έρθουμε κάποια άλλη στιγμή εμείς σε εσάς.

Μην παίζετε με τις ζωές μας και την αγωνία των οικογενειών μας.

Κλείστε τώρα τις πλατφόρμες που μας αποκαλούν άνεργους πριν εξετάσει και αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Και να θυμάστε πάντα ότι:  η ευγένεια δεν είναι μειονέκτημα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Σχετικές αναρτήσεις

Επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την επιστροφή επιδότησης ρεύματος επιχειρήσεων

efthia

Επιστολή των Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Νότιας Ελλάδας

efthia

Mέτρα οικονομικής στήριξης πασχόντων από χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα

efthia
Φόρτωση....