ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Χρέος μας να συνεχίσουμε με δυναμισμό…

«Η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δυο ισχυρά μηνύματα της κάλπης», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και προσέθεσε ότι η πλειοψηφία δεν συμμετείχε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι αποδείχθηκε πως μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη και σήμερα γύρισε τη δική του.

«Ως νέος πολιτικός σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζομαι με μια τέτοια πολύ αρνητική εξέλιξη, και γι’ αυτό θα αγωνιστώ ώστε η πολιτική να συγκινεί, να δίνει λύσεις, να γοητεύει και όχι να προκαλεί θυμηδία, απέχθεια ή νέα αδιέξοδα», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ταυτόχρονα μία ισχυρή στροφή στην ακροδεξιά και τον ανορθολογισμό, που πρέπει να μας προβληματίσει. Ιδιαίτερα την κυβέρνηση, που τα εξέθρεψε υποβαθμίζοντας συστηματικά το κράτος δικαίου, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η  ΝΔ υπέστη «μία βαριά ήττα χάνοντας 14 μονάδες από τον πήχη των εθνικών εκλογών και 5 από εκείνον των ευρωεκλογών. Αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που επιδεικνύει σε μεγάλα και ανοικτά κοινωνικά προβλήματα όπως είναι η στεγαστική κρίση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το κόστος ζωής. Τιμωρήθηκε η αλαζονεία, η ασυδοσία και η διαφθορά».

«Δικό μας χρέος είναι να συνεχίσουμε με δυναμισμό τη σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για μία προοδευτική διακυβέρνηση», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Θα πάρω, συνεπώς, όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις δημιουργικές αλλά πάνω από όλα πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. Προτεραιότητά μας είναι πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξή μας, επέλεξε να δώσει με συνέπεια μία πολιτική μάχη ιδεών, θέσεων και προγραμματικών λύσεων, έχοντας πάντα την πολιτική στο επίκεντρο μακριά από τον ευτελισμό, την απαξίωση και την τοξικότητα».

«Σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση», συνέχισε, «μέσα σε ένα χρόνο αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας -πολύ πάνω από τις ευρωεκλογές του 2019. Στα θετικά, σπάσαμε επιτέλους τη γαλάζια κυριαρχία στο χάρτη, “πρασινίζοντας” δύο νομούς της Κρήτης μετά από 12 χρόνια. Επίσης, είμαστε δεύτερη δύναμη σε 19 νομούς της χώρας. Η παράταξή μας ξανασυστήθηκε με τους ψηφοφόρους του Κέντρου, όπου αναδειχθήκαμε πρώτο κόμμα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας, η οποία άμεσα πρέπει να ανατραπεί με οργανωτικούς και πολιτικούς όρους.

«Η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ διασυνδέθηκε διαχρονικά, γνήσια και απευθείας με τις αγωνίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ενώνοντας τους πολίτες κάτω από ένα εθνικό σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών, πάνω από όλα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους.Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας. Αυτή είναι η μεγάλη προίκα της παράταξης. Και αυτή θα είναι η πραγματική πυξίδα όλων των πρωτοβουλιών και όλων των κινήσεων που θα πάρουμε άμεσα αλλά και στο μέλλον», κατέληξε.

Αμέσως μετά σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ χτίζει και χτίζει σωστά, σταθερά και πιστεύω πως τον ρόλο που θέλουμε να παίξουμε θα τον παίξουμε».

Σχετικές αναρτήσεις

Το 59,5% των Ελλήνων δεν ψήφισε!…

efthia

Κάνουν ταμείο τα κόμματα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα…

efthia

Ευρωεκλογές 2024: Τα τελικά αποτελέσματα – Ποιοι εκλέγονται

efthia
Φόρτωση....