Φθιώτιδα

Ξεκίνησαν στη Λαμία οι επετειακές εκδηλώσεις για τον Αθανάσιο Διάκο

Με τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών αναπαραστάσεων με τίτλο: «Τα 100 Πρόσωπα Ενός Ήρωα», που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος», ξεκίνησαν στο Δήμο Λαμιέων οι επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αθανασίου Διάκου.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Αθανάσιος Διάκος – Ύμνος στην Αθανασία» υλοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων και της Μητρόπολης Φθιώτιδας, αποτίοντας φόρο τιμής στον Εθνοϊερομάρτυρα και ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Αθανάσιο Διάκο.

Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης όπου παρουσιάζονται απεικονίσεις αφιερωμένες στον Αθανάσιο Διάκο και την Μάχη της Αλαμάνας, από Έλληνες καλλιτέχνες, έκοψαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών με το Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνης Σόλια, της Αντιδημάρχου Τουρισμού-Απασχόλησης Ευθυμίας Αργυροπούλου, του Αντιδημάρχου Ανθρώπινου Δυναμικού και Εξυπηρέτησης Πολιτών Δημήτρη Κυρίτση, των Εντεταλμένων Συμβούλων Στέργιου Θεοδώρου και Θάνου Στεργίου, λοιπών αυτοδιοικητικών και πολιτών.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του ΤΕΕ Αν. Στερεάς

efthia

Διακοπή κυκλοφορίας Τετάρτη-Πέμπτη στο κέντρο της Λαμίας

efthia

Σήμερα θα πήγαινε στο εργοστάσιο για έλεγχο ο ΕΦΕΤ, αλλά τον πρόλαβε η… φωτιά!

efthia
Φόρτωση....