Για δεύτερη φορά την τρέχουσα σεζόν και για την ίδια οργάνωση, η Στεάουα Βουκουρεστίου κατάφερε να ξεφύγει από τη νίκη από την Τούμπα. Μετά το 1-0 του περασμένου Οκτώβρη, για τη League Phase, οι Ρουμάνοι επικράτησαν εκ νέου του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με 2-1, στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Η Νίκη που ήρθε, μάλιστα, με ανατροπή στο σκορ κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα της Ηλία Χαραλάμπου για τη φάση των «16».
Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να προηγηθούν με τον Σαμάτα (21′) αλλά η αποβολή του Τάισον στο φινάλε του πρώτου μέρους και οι αλλαγές του πρώην αμυντικού του ΠΑΟΚ έφεραν τα πάνω-κάτω. Γκεοργκίτα (50′) και Ντάουα (60′) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, αλλά τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη (20/2, 19:45) στη «Νατσιονάλ Αρίνα» της ρουμανικής πρωτεύουσας.
Στα πρώτα λεπτά οι Ρουμάνοι μπήκαν με διάθεση να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας. Ωστόσο, μετά το πεντάλεπτο, η κατοχή πέρασε στους «ασπρόμαυρους». Οι οποίοι στην πρώτη φάση που δημιούργησαν, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ότο πέρασε στον Πέλκα, αυτός έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και στρώθηκε στη Σαμάτα που με πλασέ έκανε το 1-0 στο 21ο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν σε γρήγορη ισοφάριση. Στο 24′, δημιούργησαν αντίστοιχες προϋποθέσεις με αυτές του γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά ο Μιχαηλίδης πρόλαβε κι έβαλε έγκαιρα την κόντρα του Τσιζότι ενώ δύο λεπτά αργότερα, η κούρσα του Μπιρλιτζέα ολοκληρώθηκε με αριστερό πλασέ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ντόμι. Από εκεί και μετά, άρχισαν τα… στραβά για τον ΠΑΟΚ.
Στο 34′ οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε. Υποδειγματική αντεπίθεση τριών με έναν, ο Τάισον έδωσε έγκαιρα στον Κωνσταντέλια, αλλά η πάσα του 22χρονου διεθνούς μεσοεπιθετικού – που θα μπορούσε να πλασάρει – στη Σαμάτα έγινε με τον Τανζανό πιο μπροστά από την μπάλα. Δυο λεπτά αργότερα, σε κάθετη πάσα προς τον Μπιρλιτζέα, ο εξερχόμενος Κοτάρσκι συγκρούστηκε σφοδρά με τον Μιχαηλίδη, με την Έλληνα στόπερ να γίνει αναγκαστική αλλαγή – στη θέση του πέρασε ο Κόλεϊ.
Το κακό τρίτωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Τάισον είχε έναν διαπληκτισμό με τον Ενγκεζάνα, αμφότεροι πήραν από μια κίτρινη κάρτα, μόνο που για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ ήταν η δεύτερη. Οι παίκτες του Ηλία Χαραλάμπους προσπάθησαν από το ξεκίνημα της επανάληψης να κεφαλαιοποιήσουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.
Από κακή εκτίμηση του Κόλεϊ, η μπάλα έφτασε στον Μπιρλιτζέα (47′) στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Κεντζιόρα παρενόχλησε όσο χρειαζόταν τον διεθνή Ρουμάνο για να αστοχήσει.
Τα δυο στόπερ του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν, όμως, να αποσοβήσουν το 1-1 τρία λεπτά αργότερα. Από κακό δίωξιμο του Κοτάρσκι, ο Άντριαν Σουτ βρήκε τον Μπιρλιτζέα, εκείνος τον Τανάσε που σούταρε πάνω στον Κόλεϊ, αλλά «σέρβιρε» στον Γκεοργκίτα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Κεντζιόρα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Στεάουα ολοκλήρωσε την ανατροπή: κόρνερ του Ραντούνοβιτς, κεφαλιά του αφύλακτου Ντάουα και 1-2.
Με τις αλλαγές που έκανε στη συνέχεια, ο Ράζβαν Λουτσέσκου προσπάθησε να τονώσει την ομάδα του. με τους Ρουμάνους να μοιάζουν να αρθρώνονται σε αυτό το σκορ. Από φάουλ του Ντεσπόντοφ, ο Κόλεϊ έκανε την κεφαλιά μα έστειλε την μπάλα ψηλά, στο 74′ ενώ σε ανάλογη στατική φάση πέντε λεπτά αργότερα, ο Τόμας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ταρνοβάνου πρόλαβε να μπλοκάρει πριν κάνει την προβολή του Κόλεϊ.
Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με τη Στεάουα να φεύγει και πάλι με ψηλά το κεφάλι από την Τούμπα και να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της οργάνωσης.
Ο ΠΑΟ θα παίξει τα ρέστα του στο Βουκουρέστι ενώ η ομάδα προκρίνεται, θα έρθει Φεβρουαρίου στους «16» της οργάνωσης είτε τη Λυών είτε την Άιντραχτ Φρανκφούρτη, με την κλήρωση να γίνει στις 21.
Διαιτητής: Λόρενς Βίσερ (Βέλγιο)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (40′ Κόλεϊ), Μπάμπα, Μεϊτέ (69′ Οζντόεφ), Σβαμπ (69′ Καμαρά), Πέλκας (61′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντελάτας (61′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντον1αμράν, Τάμπα, Μεϊτέ (69′ Οζντόεφ).
ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ενγκεζάνα (46′ Ντάουα), Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς, Κίρικες (56′ Εντζούμα), Σουτ, Μικουλέσκου (46′ Γκεοργκίτα), Σιζτεφανέα (83′) Αλχασάν).
*** Στις κερκίδες της Τούμπας υπήρχε πανό για την Τέμπη που ανέγραφε: «57 δολοφονημένες ψυχές αναζητούσαν οξυγόνο – Τέμπη 28/2/23 – 300 δολοφόνοι πρέπει να πληρώσουν, όχι άλλα ψέματα, όχι καθυστέρηση».