Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου στη Βουλή για την ΠΕΛ

Στη Βουλή βρέθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, προκειμένου να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου, στο οποίο περιλαμβάνονται άρθρα που αφορούν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, συνοδευόμενος από τους άμεσους συνεργάτες του.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης μέσω Webex o Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και δια ζώσης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης και ο Πρόεδρος του Φορέα Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Λεωνίδας Κωστόπουλος.

Ο κ. Παπαϊωάννου στην τοποθέτησή του, ήταν ξεκάθαρος,  εκφράζοντας την άποψή του για τις προς ψήφιση νομοθετικές διατάξεις.

Αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση, που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, την οποία και κατέθεσε ώστε να ληφθεί υπόψη από την Επιτροπή, με την οποία γίνεται σαφές ότι διαφωνούμε απόλυτα με τη μεταφορά χρεών, οφειλών και υποχρεώσεων από το υπό κατάργηση Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ», στην ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.», διότι κάτι τέτοιο θα «στραγγαλίσει» το νέο Φορέα, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, «θεωρούμε μεν αναγκαία τη τροποποίηση του Ν.4605/2019, αλλά προτείνουμε να αποσυρθεί και να τεθεί εκ νέου προς επεξεργασία».

Εξάλλου κρίνεται αναγκαίο στην όλη διαδικασία να ακουστούν και οι μέτοχοι της ΠΕΛ Α.Ε., οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εκφραστεί μέσω των συλλογικών τους οργάνων.

  Να σημειωθεί, πως τα μέλη της Επιτροπής έδειξαν ενδιαφέρον για το θέμα της ΠΕΛ, καθώς οι παρευρισκόμενοι φορείς δέχθηκαν αρκετές και ουσιαστικές ερωτήσεις, για το όλο ζήτημα, όπως εκτέθηκε και αναδείχθηκε πρωτίστως από το Δήμαρχο Λαμιέων.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αναμένονται να γίνουν αποδεκτές οι ομόφωνες προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπόλοιπων μετόχων της Π.Ε.Λ.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Τετάρτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

efthia

Μέχρι τις 11.30 οι Λαϊκές στη Λαμία λόγω καύσωνα

efthia

Δημοτική Αρχή Λαμιέων: Απόλυτη προτεραιότητά μας τα παιδιά

efthia
Φόρτωση....