Πολιτική

Περισσότερος μονόλογος απολογητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης … πεθαίνεις!

Η προεκλογική περίοδος, όπως συνέβη και με τις περσινές βουλευτικές εκλογές, εκτυλίσσεται ως παρωδία δημοκρατίας, με πολύ άνισους όρους για τα εκτός κοινοβουλίου και ευρωβουλής κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Καθώς αυτό που βλέπεται και ακούγεται για τις ευρωεκλογές από τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι παρά μόνο, ουσιαστικά, ο λόγος της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς πως ο λόγος τους δεν είναι παρά ένας μονόλογος απολογητών της ΕΕ. Πουθενά δεν θα διακρίνει μια μεταξύ τους αντιπαράθεση ή διαφωνία όσον αφορά την πολιτική της ΕΕ και ακόμα περισσότερο για τη θέση της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ.

Αν και έχουν μεσολαβήσει βαριές συνέπειες πάνω στην χώρα από την ένταξή της στην ΕΕ, αν και ο ελληνικός λαός έχει βιώσει τρομερά επώδυνες καταστάσεις από την πολιτική και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, με αποκορύφωμα την εδώ και 14 χρόνια συνεχιζόμενη εξουθενωτική πολιτική των μνημονίων, ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν θα δει κανείς στις προεκλογικές τοποθετήσεις και δηλώσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αποκρύβουν και επιχειρούν να ρίξουν στη λήθη τα μνημόνια, τις τρόικες, τις «εποπτείες» της ΕΕ, που μαστίζουν τη ζωή του ελληνικού λαού, και συνεχίζουν να εξωραΐζουν την ΕΕ:

Κοινός παρονομαστής του προεκλογικού λόγου της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δείχνουν σαν «μονόδρομο» την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ, παρά τα όσα έχει κοστίσει και κοστίζει στον ελληνικό λαό και στη χώρα αυτή η παραμονή. Επιπλέον δίνουν από κοινού στήριξη στο μέγιστο μέρος των πολιτικών της ΕΕ που αποφασίζονται στο ευρωκοινοβούλιο και στη συνέχεια μεταφέρονται και γίνονται νόμοι του ελληνικού κοινοβουλίου. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν ότι στα χρόνια που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες ευρωεκλογές σε πάνω από το 70% των τελικών ψηφοφοριών που έγιναν στο ευρωκοινοβούλιο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού «υπέρ». Έχουν δώσει τη θετική ψήφο τους σε μια τεράστια γκάμα αντιδραστικών ψηφισμάτων της ΕΕ, από εκείνα που αφορούσαν το «δικαίωμα της αυτοάμυνας του Ισραήλ» ενάντια στους Παλαιστίνιους, τη στρατιωτική και οικονομική στήριξη του Ζελένσκι στον πόλεμο στην Ουκρανία, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ως εκείνα που θέσπισαν νέους οικονομικούς μηχανισμούς και πολιτικές, αντιλαϊκές οδηγίες για τα εργασιακά δικαιώματα, για την υγεία, την «πράσινη πολιτική» κ.ά.

Στην πραγματικότητα, η προεκλογική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει στην άκρη και διόλου δεν θίγει την πολιτική της ΕΕ. Γι’ αυτό και όλη η προεκλογική εκστρατεία τους επικεντρώνεται σε επιμέρους ζητήματα της εσωτερικής σκηνής και ενδιαφέρεται, αποκλειστικά, για τα ποσοστά που θα επιτύχουν στις ευρωεκλογές, καθώς ξέρουν πως αυτά θα αποτελέσουν πρόκριμα για την παραπέρα εκλογική διαμάχη τους για την κυβερνητική εξουσία και για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό σήμανε και η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη ότι «οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη» και ότι θέτει ως στόχο για τις ευρωεκλογές (γνωρίζοντας την κυβερνητική φθορά του) να πιάσει το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019. Το ίδιο φανερώνει και το εμφανές προεκλογικό άγχος των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη.

Οι προεκλογικοί διαξιφισμοί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθόλου δεν πειράζουν την ΕΕ. Αντίθετα, τα τρία αυτά κόμματα, όπως θέλει η ντόπια μεγαλοαστική τάξη που υπηρετούν, εμφανίζονται σαν κανονικοί πλασιέ της καταστροφικής πολιτικής της από την οποία υποφέρει ο ελληνικός λαός.

Μ-Λ ΚΚΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Γ. Σαρακιώτης: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ στις ηλικίες 17-35 ετών»

efthia

Με την ίδια σύνθεση το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής

efthia

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός

efthia
Φόρτωση....