Φθιώτιδα

«Ποιος Κυβερνά αυτόν τον τόπο»;

Μας μιλούν για ανάπτυξη,  μας αρπάζουν δισεκατομμύρια από το υστέρημά μας και τα δίνουν σε μεγάλο εργολάβους «για να κάνουν έργα προς όφελος των πολιτών» λένε.

Στην συνέχεια κόβουν κορδέλες, ανοίγουν σαμπάνιες, κάνουν εγκαίνια, βγάζουν φωτογραφίες.

Το αποτέλεσμα:

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ 4 χρόνια και 7 μήνες αγωνίζονται για την επαναλειτουργία της,  την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για να καπνίσει πάλι τσιμινιέρα της, για να μην ερημώσουν τα χωριά μας γύρω από αυτή.

Οι αγρότες, οι  κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι αγωνίζονται για να μην  ξεκληριστούν   και ερημώσουν τα χωριά μας.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αγωνίζονται για να μη βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους και ερημώσουν τα χωριά μας.

Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες, όπως στην ΕΖΑ, αγωνίζονται για καλύτερα μεροκάματα, καλύτερους όρους εργασίας, για να μπορούμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι στα χωριά μας.

Έπεσαν εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του λιμανιού στον Άγιο Κωνσταντίνο, άνοιξαν οι σαμπάνιες, κόπηκαν οι κορδέλες, βγήκαν οι φωτογραφίες.

Οι επαγγελματίες βασίστηκαν στις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, χρεώθηκαν για να κάνουν ανακαινίσεις, να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα κρουαζιερόπλοια που έταξαν.

Τώρα, έχουμε σύγχρονο λιμάνι, αλλά δεν έχουμε καράβι να δέσουμε.

Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας, όχι μόνο δεν έρχονται κρουαζιερόπλοια, αλλά μετά από 180 χρόνια κόβεται και η ακτοπλοϊκή γραμμή με τις Σποράδες.

Στα επιχειρήματά τους  ίχνος ντροπής δεν υπάρχει.

Για να κρύψουν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών οι οποίοι   σε αυτή τη φάση  διαλέγουν  πιο κερδοφόρες ακόμη ακτοπλοϊκές γραμμές,  παίρνουν  το καραβάκι τους και μην  τον είδατε τον εφοπλιστή, επικαλούνται ότι « διέκοψαν την ακτοπλοϊκή γραμμή διότι διαμαρτύρονταν κάποιοι κάτοικοι».

Η κοροϊδία δεν θα περάσει.

Το Σωματείο μας γνωρίζει από πρώτο χέρι το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει ένας ανυποχώρητος αγώνας που υπερασπίζεται να μην μαραζώσει ο τόπος κάθε ανθρώπου του μόχθου που έχει επενδύσει τη ζωή του σε αυτόν.

Δηλώνουμε τη στήριξη μας στην πρωτοβουλία των Συλλόγων του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν την  Δευτέρα 3 Ιούνιο  στις 19.30 στο λιμάνι.

Θα είμαστε εκεί.

Καλή αρχή.

Καλούς αγώνες.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε να μην μαραζώσει ο τόπος μας. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Σχετικές αναρτήσεις

Ξέφραγο αμπέλι η ΛΑΡΚΟ

efthia

Συνεχίζονται οι πιέσεις από το Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας για το Κτηματολόγιο

efthia

Συντήρηση του οδοστρώματος σε τμήματα των Εθνικών δρόμων

efthia
Φόρτωση....