Περιφέρεια

Προκήρυξη νέων θέσεων στις Λαϊκές Αγορές της Στερεάς Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε κατόπιν νέας πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. τηλεδιάσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Γαλάνη, με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Τσακωνίτη ,την Ευθυμία Μόσχου προϊσταμένη Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού, τους  αναπληρωτές  προϊσταμένους των Διευθύνσεων  Ανάπτυξης και  των προϊσταμένων των τμημάτων Εμπορίου και Τουρισμού  των Π.Ε. Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Ευβοίας και την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών και Αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας παραγωγών – επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών  Στεφανία Τζοάννου.

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την επίλυση των προβλημάτων, όπως ο ορισμός των τοπογραφικών για τις θέσεις λαϊκών αγορών, των αδειών λειτουργίας και κανονισμών αυτών και  την απόδοση θέσεων με διοικητική πράξη από τους υπευθύνους  των  Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  για την προσαρμογή του κλάδου στο  «Νέο Πλαίσιο Λειτουργίας Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων» βάσει του Νόμου 4849/2021. Προτάθηκαν λύσεις  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τέθηκε καταληκτική ημερομηνία η 24 Μαΐου 2024.  Στο συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα θα πρέπει οι υπεύθυνοι των Δήμων να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες αρμοδιότητάς τους.

 Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαλάνης ανέφερε τα εξής : «Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με υπευθύνους φορείς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  οργανώσαμε την σημερινή τηλεδιάσκεψη στην οποία συναποφασίσαμε τις μεθόδους και τον τρόπο επικοινωνίας με τις δημοτικές αρχές και την ενημέρωσή τους για ακόμη μία φορά με στόχο την οργάνωση και την νόμιμη λειτουργία των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Προσβλέπουμε με τον Περιφερειάρχη στην έγκαιρη προκήρυξη νέων θέσεων και την ολοκλήρωση των ενεργειών σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4849/2021, προφυλάσσοντας τα συμφέροντα των  επαγγελματιών του κλάδου».

Η πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίηση της στην άμεση ανταπόκριση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι τίθεται σοβαρό θέμα βιοπορισμού για τον κλάδο τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Διαβεβαίωση Σπανού για χρηματοδότηση του νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Λαμίας

efthia

Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις Μνήμης για τα 80 Χρόνια από την Σφαγή του Διστόμου

efthia

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. για την εβδομάδα από 27 Μάη έως 2 Ιούνη

efthia
Φόρτωση....