Εκπαίδευση

Προσευχή για την αγωνία των πανελλαδικών εξετάσεων

Στο πλευρό της εκπαίδευσης βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών και ιδίως κοντά στις αγωνίες των μαθητών και μαθητριών που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες τους.

          Από τις 19 Μάη έως και τις 18 Ιούνη σε όλη την Μητρόπολη Φθιώτιδος  τελείται καθημερινά ειδική δέηση με την ανάγνωση ειδικής ευχής, ενώ χθες το βράδυ σε όλους τους Ναούς τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην Παράκληση στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ενώ για τους μαθητές και μαθήτριες της περιοχής Ταλαντίου και Λοκρίδος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας, στον Δήμο Λοκρών.

Επίσης, στην επίσημη αίθουσα συνεστιάσεων  «Μουσείο Χαλκού» του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητρόπολης στη Λαμία, παρέθεσε λιτή δεξίωση (πρωινό) σε καθηγητές θεολόγους και εκπαιδευτικούς και άλλων ειδικοτήτων, καθώς και σε θεολόγους κληρικούς και διακονούντες στο κατηχητικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

           Την πρωτοβουλία της συναντήσεως αυτής, αλλά και της ανοιχτής πρόσκλησεως του Μητροπολίτη χαιρέτησαν, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κων/νος Σπαλιώρας, καθώς και ο πρ. Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Ηλίας Αργυρόπουλος.

          Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ η συνάντηση έκλεισε με ξενάγηση των εκπαιδευτικών στις δομές και στους χώρους εργασίας του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου.

                   Τόσο στον  Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, όσο και στην Μαλεσίνα προσήλθαν πολλοί μαθητές και πολλές μαθήτριες, καθώς εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς για να ενώσουν τις προσευχές τους με την τοπική Εκκλησία, μεταξύ των οποίων η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Κων/νος Σπαλιώρας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου μάθησης του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Παρχαρίδης και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Φθιώτιδος.

          Ο ποιμενάρχης μας στον πατρικό του λόγο προς όλα τα παιδιά χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Απευθύνουμε απόψε  προσευχή, δέηση και ειδική ικεσία προς τον καλό μας Θεό για εσάς, για όλα τα παιδιά που θα περάσετε μία σημαντική δοκιμασία, η οποία είναι ασφαλώς ένας σταθμός στη ζωή σας, αλλά δεν είναι ο καθοριστικός ή δεν είναι ο τελευταίος, θα έλεγα ότι δεν είναι ούτε καν πρώτος, είναι προεισαγωγικός, γιατί η ζωή μας έχει πολύ μέλλον, δεν ξεκινά και δεν τελειώνει σε εξετάσεις, αλλά αντίθετα μπορούμε να ονειρευόμαστε και πέρα και πάνω από τις εξετάσεις.

Αλίμονο αν τα όνειρά μας είναι τόσο μικρά κι είναι εγκλωβισμένα σε 4 μαθήματα ή 5 ή 6 αν υπάρχουν και ειδικά μαθήματα μιας εξεταστικής περιόδου και μάλιστα χαίρομαι, γιατί δεν απευθύνομαι σε παιδιά αλλά απευθύνομαι και το κυριολεκτώ αυτό και το πιστεύω για σας, σε άνδρες και σε γυναίκες. Είναι ώριμες οι προσωπικότητές σας, ωραία διαμορφωμένος ο χαρακτήρας σας. Πραγματικά βλέπω ανθρώπους που ήδη στέκονται στη ζωή, πραγματικά ενήλικες με προσωπικότητα, με άποψη. Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας, μας ενδιαφέρει να πηγαίνετε εσείς μπροστά και εμείς να ακολουθούμε,  κι αυτό θέλουμε εμείς οι μεγαλύτεροι από εσάς, να μας δείχνετε το δρόμο, να μας δείχνετε το δρόμο της αγάπης, να μας δείχνετε το δρόμο τον καθαρό, τον όμορφο, το δρόμο της μουσικής, το δρόμο της επικοινωνίας, τον δρόμο του διαλόγου, τον δρόμο τον τρυφερό, τον δρόμο αυτόν, ο οποίος έχει μέσα του ευαισθησία, έχει καλοσύνη κι έχετε έναν υπέροχο εσωτερικό κόσμο, τον οποίον προσωπικά τον αγαπώ και τον θαυμάζω και συγχαίρω τους γονείς σας που έχουν τέτοια παιδιά.

Ακούω καμιά φορά τους πιο μεγάλους στην ηλικία, που λένε κάτι τέτοια: «χάλασαν οι νέοι».

Δεν έχουν χαλάσει οι νέοι, οι γέροι έχουν χαλάσει, οι γέροι, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες έχουν χαλάσει και από την ηλικία μου και πάνω, γιατί κι εγώ λέω να ανήκω στους ηλικιωμένους, εμείς έχουμε χαλάσει, εσείς δεν έχετε χαλάσει. Εσείς ευτυχώς που είστε εσείς, αυτό έχω να πω σε εσάς και για αυτό θέλω να πω και στους γονείς σας, στους παππούδες σας, στις γιαγιάδες σας, να είστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά σας, να χαίρεστε, να καμαρώνετε. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για ό,τι έχετε προσφέρει στα παιδιά σας, για την αγάπη σας προς αυτά και όχι απλώς να βλέπετε τον εαυτό σας σε αυτά, να βλέπετε τον καλό σας εαυτό σε αυτά, γιατί τα παιδιά σας αντικατοπτρίζουν ό,τι καλύτερο έχετε εσείς».

Σχετικές αναρτήσεις

Λήγει την Πέμπτη 18 Ιούλη η προθεσμία για την υποβολή του μηχανογραφικού

efthia

Ενημέρωση μαθητών στο ΤΕΕ για το επάγγελμα του Μηχανικού

efthia

Μέχρι την Πέμπτη 18 Ιούλη η υποβολή των Μηχανογραφικών

efthia
Φόρτωση....