Εκπαίδευση

Προσωρινός ανάδοχος στα έργα υποδομής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην από 17/10/2023 συνεδρίαση του, μετά από εισήγηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Χαράλαμπου Μπιλλίνη και πρόταση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, ενέκρινε τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού του έργου “Ολοκληρωμένη παρέμβαση αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης του βιομηχανικού ακινήτου της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία Βόλου για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων και κοινωνικών υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δημιουργία φοιτητικών εστιών και εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία” και ανέδειξε την εταιρεία INTRAKAT “Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών και Ενεργειακών Έργων”, ως προσωρινό ανάδοχο του έργου.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, από το σύνολο των 88.068τ.μ. του οικοπέδου της Βαμβακουργίας, τα κτίρια θα καλύψουν 32.000 τ.μ. (σχεδόν το 36%). Τα υπόλοιπα 56.000 τ.μ. είναι κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία συγκροτήματος το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, Σχολή ΑΜΕΑ, Ερευνητικά Εργαστήρια και νέα Ερευνητικά Ινστιτούτα, Θερμοκοιτίδες και Co-Working Spaces,, Φοιτητικές Εστίες, Φοιτητική Λέσχη, Πολυχώρο Πολιτισμού, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Υπηρεσίες Τοπικής και Αστικής κλίμακας, Κοινόχρηστους Χώρους και Χώρους Πρασίνου.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο πνοής με πολλαπλά αναπτυξιακά, οικονομικά και οικολογικά οφέλη. Είναι γνωστό ότι οι υποδομές παίζουν βασικό ρόλο και στις τρεις διαστάσεις της αειφόρου ανάπτυξης: την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αρχίζουν τα έργα για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων στο Δήμο Δομοκού

efthia

Εισαγωγή μαθητών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας

efthia

Τα εκπαιδευτικά θέματα συζητήθηκαν στο Δημαρχείο Στυλίδας

efthia
Φόρτωση....