Μουσική

Στη 10η Γιορτή Σκακιού το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας

Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας συμμετείχε στην 10η Γιορτή Σκακιού που διοργάνωνε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Ένωση Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Α/θμια εκπαίδευση Φθιώτιδας και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Η καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας του Δημοτικού Ωδείου, Σταυρούλα Μπότη, Μουσικολόγος – Υπ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ., ερμήνευσε τη σύνδεση μεταξύ Μουσικής, Μαθηματικών και Αστρονομίας και πως αυτές οι επιστήμες, μέσα από διάφορους συσχετισμούς με τη φιλοσοφία του σκακιού, μπορούν να προσδώσουν πολλαπλές δεξιότητες σε όσους αξιοποιούν τον συνδυασμό τους.

Παράλληλα, σε ένα μουσικό εργαστήρι που ακολούθησε στον χώρο του σχολείου, δόθηκε η δυνατότητα στα μικρά παιδιά να παίξουν μουσική και να πειραματιστούν σε μια ψηφιοποιημένη σκακιέρα με τη χρήση μουσικής τεχνολογίας και απτών διεπαφών.

Να τονισθεί ότι οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται για πρώτη φορά σε σκακιστικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, θέλοντας να επισημάνουν την επιπρόσθετη αξία της μουσικής στην ανάδειξη νέων προοπτικών στον χώρο του σκακιού.

Σχετικές αναρτήσεις

Η χορωδιακή συναυλία «13 τραγούδια μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες» στις Λιβανάτες

efthia

“Μουσική και ποίηση στη σύγχρονη Ελλάδα”

efthia
Φόρτωση....