Φθιώτιδα

Στον Γοργοπόταμο ο εορτασμός των Θεοφανίων για τον Δήμο Λαμιέων

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνια και ο καθαγιασμός των υδάτων στον Γοργοπόταμο, σε μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής εκκλησίας, των αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου.

Το πρωί στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Γοργοποτάμου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ στη συνέχεια υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας ακολούθησε πομπή για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Ηρωδίωνα Ρίζο, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ρίχνοντας τον Τίμιο Σταυρό, με τρεις κολυμβητές να πέφτουν στα καθαγιασμένα νερά του Γοργοποτάμου.

Το παρών στη γιορτή των Θεοφανίων έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Λαμιέων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θύμιος Καραϊσκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γοργοποτάμου Γιάννης Μαστρογιάννης, ο πρώην βουλευτής Αποστόλης Καραναστάσης,  αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, φορέων καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου σε μήνυμα του για τον εορτασμό των Θεοφανίων τόνισε χαρακτηριστικά: «…Σήμερα σε μια λαμπρή τελετή, δεχθήκαμε το βάπτισμα του Κυρίου, τη Θεία φώτιση και την κάθαρση, βαδίζοντας σε «φωτεινούς δρόμους» με ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Ο Γοργοπόταμος και τα αγιασμένα νερά του σηματοδοτούν την αστείρευτη πηγή της ίδιας της ζωής, της εξέλιξης και της προόδου. Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να μας συντροφεύει σε όλες μας τις στιγμές, με καθαρό μυαλό και ψυχή για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες. Χρόνια Πολλά! Χρόνια Φωτεινά!…».   

Σχετικές αναρτήσεις

Άλλα 10 εκ. ζήτησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου για τη Λαμία

efthia

Υπεγράφη η απόφαση για απαλλοτριώσεις 1,3 εκατ. στη Φθιώτιδα

efthia

Στη Λαμία αυτό το Σάββατο η Ολυμπιακή Φλόγα “Paris 2024”

efthia
Φόρτωση....