Πολιτική

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας τους στο Υπουργείο Οικονομικών, βρέθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης. Οι εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό παρόν ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου να δώσει επιτέλους μία λύση στα συσσωρευμένα κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια προβλήματά τους.

Όπως επανειλημμένα έχουν επισημάνει οι εργαζόμενοι, η ΛΑΡΚΟ έχει βυθιστεί σε ένα καθεστώς παρακμής και απαξίωσης, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία προηγουμένως τους είχε λοιδορήσει αποκαλώντας τους «καλοπληρωμένους» και «βολεμένους». Μάλιστα, αναφέρονται σε «γενικό μαρασμό της ευρύτερης περιοχής» και ένα συνεχιζόμενο «έγκλημα», το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία στρατιών ανέργων, την έξωση δεκάδων οικογενειών εργαζομένων από  τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ και την ανυπαρξία συντήρησης στον εξοπλισμό και στις υποδομές της επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο, ενώ η Κυβέρνηση της Ν.Δ. υποστήριζε πριν τέσσερα χρόνια ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς για να διατηρήσει υψηλή την αξία της ΛΑΡΚΟ, εν τέλει η απραξία και η αδιαφορία της οδηγούν, όχι μόνο στην οριστική διάλυση της εταιρείας, αλλά και στη διάλυση των ζωών δεκάδων οικογενειών.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια, που η παγκόσμια τιμή του νικελίου βρίσκεται στα ύψη και η ΛΑΡΚΟ συνιστά τη μοναδική εταιρεία παραγωγής νικελίου στην Ε.Ε., αποτελεί μνημείο ανορθολογισμού και ανευθυνότητας να παραμένει κλειστή! Τη στιγμή που το νικέλιο βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογικής εξέλιξης σε διεθνές επίπεδο, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προτιμά να αδιαφορεί, να παραμένει αδρανής και να απαξιώνει μια εταιρεία, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Σε αυτή την εξίσωση, θύματα είναι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι πρώτα καθυβρίστηκαν από Υπουργούς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, έπειτα οδηγήθηκαν στο ταμείο ανεργίας και σήμερα, για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο, εξακολουθούν να εξαπατώνται από μία Κυβέρνηση, που υποσχέθηκε πολλά, αλλά δεν έπραξε τίποτα».

Σχετικές αναρτήσεις

Διορθώστε την αδικία του αποκλεισμού της Φθιώτιδας από το πρόγραμμα απονιτροποίησης

efthia

Απάντηση Γιάννη Σαρακιώτη στις αθλιότητες Παύλου Μαρινάκη

efthia

Στ. Κασσελάκης: Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά

efthia
Φόρτωση....