Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Δομοκού με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα φλέγοντα θέματα του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Δομοκού τέθηκαν από τον Δήμαρχο Δομοκού Μπάμπη Λιόλιο και τον καθ’ ύλην  αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο  Πετρόπουλο στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη παρουσία του ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κων/νου Μπαγινέτα, σε προγραμματισμένη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τα εξής θέματα:

—  Αποζημίωση και τρόποι αντιμετώπισης των ζημιών που προκαλούν οι καταστροφικές επιδρομές τρωκτικών στις Δ.Ε. Ξυνιάδος και Δομοκού. Εφαρμογή του προγράμματος φυσικού περιορισμού του πληθυσμού των επιβλαβών τρωκτικών μέσω του πτηνού ΤΥΤΩ.

—  Ασφαλιστική κάλυψη για την επανασπορά βαμβακιού σε καλλιέργειες της Δ.Ε. Θεσσαλιώτιδας, που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά τους μήνες Απρίλιο & Μάιο 2024.

—  Ενημέρωση για την πορεία των πορισμάτων και των αποζημιώσεων από τα καιρικά φαινόμενα ΙΑΝΟΣ, DANIEL και ELIAS.

—  Ενημέρωση για θέματα ενέργειας και εφαρμογή του προγράμματος ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) στα δημοτικά αρδευτικά αντλιοστάσια.

—  Μέτρα αντιμετώπισης των καταστροφικών επιδρομών από αγριόχοιρους.

—  Εξέταση εξαίρεσης των αγροτών του Δήμου Δομοκού από την επιβολή προστίμων και την εφαρμογή του ν.634/1977, στις περιπτώσεις οικογενειακών επιχειρήσεων (χρησιδάνεια μεταξύ συζύγων).

—  Κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου από τον ταμιευτήρα του Σμοκόβου, επέκταση με τοποθέτηση ανατολικού αγωγού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Δ.Ε. Θεσσαλιώτιδας.

—  Άρση απαγόρευσης μετακίνησης αιγοπροβάτων λόγω ευλογιάς.

—  Απλούστευση διαδικασιών πρόσληψης εργατών γης και κατ’ εξαίρεση απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών, χωρίς άδεια διαμονής, για την αντιμετώπιση των εποχιακών αναγκών σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

—   Άρση αιρεσιμότητας της συνδεδεμένης εισοδηματικής ενίσχυσης για τις καλλιέργειες αραβόσιτου στην κτηματική περιφέρεια Δήμου Δομοκού.

—   Αξιοποίηση του πρώην Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Γ.Ε.) με την παραχώρηση του στο Δήμο Δομοκού.

Σχετικές αναρτήσεις

Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ECOEMPOWER στο Δομοκό

efthia

130.000 ευρώ από Χρ. Σταϊκούρα για αρδευτικά δίκτυα στον Δήμο Λαμιέων

efthia

Την Τετάρτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

efthia
Φόρτωση....