Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) του Δήμου Λαμιέων, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέα Τζουβάρα και του Αν. Προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων Γιάννη Μυλωνή.

Πρόκειται για το νέο όργανο συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), όπως αυτή προκύπτει έπειτα από τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις κατά τις οποίες αυξάνονται και οι αρμοδιότητες των Δήμων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Παρόντες στην πρώτη συνεδρίαση ήταν ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Τμήματος Κίνησης Γιώργος Ζήσιμος, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Ευαγγελία Χάψα-Ματσούκα, ο Δασάρχης Λαμίας Δημοσθένης Βασιλείου, από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, από το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας  ο Απόστολος Κάτσινας, από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Σωτήρης Σβερδίλας, η Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος Αγγελική Μακρυγιάννη, ο Αν. Προϊστάμενος της Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών & Τοπικής Ανάπτυξης Ηλίας Κυροδήμος, ο Αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας Βασίλης Κατσούλης, η Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Κατερίνα  Τσαδήμα, ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης Δημήτρης Μπρέκης, η εκπρόσωπος από το ΟΦΥΠΕΚΑ Ευαγγελία Δόντα, οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου  Λαμίας Γιώργος Ανδρεόπουλος & Κων/νος Μόσχος καθώς και ο Γραμματέας του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. υπάλληλος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Πανουργιάς Πανάγου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό, τα μέτρα πρόληψης και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Συζητήθηκε ενδελεχώς η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων για πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, η ενίσχυση της ασφάλειας και η συνεργασία στα πλαίσια της προστασίας των πολιτών.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων περιέγραψαν το πως συνδράμουν όταν απαιτηθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο,  ενώ συζητήθηκε και το πεδίο συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

Σχετικές αναρτήσεις

Τι λέει ο ΦοΔΣΑ Στερεάς για τη φωτιά στον ΧΥΤΑ Λαμίας

efthia

Συνεδρίασε το ΤΕΣΟ Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας

efthia

Παραολυμπιακά αθλήματα – Αθλητισμός στα άτομα με αναπηρία και προσβασιμότητα

efthia
Φόρτωση....