Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίασε το Συντονιστικό του Δήμου Λοκρών

Συγκλήθηκε σήμερα στην Αταλάντη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών για τον απολογισμό των πεπραγμένων της αντιπυρικής περιόδου 2023 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά την χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα επί του θέματος.

Ειδικότερα συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης  Ζεκεντές, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής. Προστασίας του Δήμου Λοκρών Νικος Σωτήρχου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού Γιάννης Ανεστόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Έλενα Κυριάκου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης Βασίλης Καραστάθης, ο Αναπλ. Διοικητής του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης Κων/νος Μαντζαβίνος, ο Δασάρχης Αταλάντης Γιάννης Πατούλης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πολύζος Ζώης, ο Διευθυντής των Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Λοκρών  Κων/νος Φουρλεμάδης, ο Προϊστάμενος  του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κοιμητηρίων, Πρασίνου του Δήμου Λοκρών Γιάννης Ματθαίου, ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ Αταλάντης Σταύρος Παπαϊωάννου, ο Διοικητής ΕΣΔΕ Αταλάντης και εκπρόσωπος ΕΠΟΜΕΑ Αταλάντης Θόδωρος Γουργουλής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών Τάσος Μαζιώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Εξάρχου Θανάσης Σανιδάς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου Χρήστος Βαποράκης.

Μετά τον θετικό απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2023 έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Λοκρών την χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών την θερινή περίοδο του 2023 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ίδιο καλή θα είναι και η συνεργασία των υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας στην περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές τόνισε ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι απαιτείται αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με αύξηση του προσωπικού και των οχημάτων και ανασχεδιασμός της επιχειρησιακής ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να δραστηριοποιείται στη Περιφέρεια του Δήμου Λοκρών για τον απεγκλωβισμό κατοίκων του Δήμου στην περίπτωση εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετό).

Σχετικές αναρτήσεις

Χάλκινο βραβείο για τον Δήμο Λοκρών για την ανακύκλωση ρούχων

efthia

Συγκέντρωση αύριο στην Αμφίκλεια για το κλείσιμο της Πειραιώς

efthia

ΨωνίΖΩ, ΣτηρίΖΩ, ΔιασκεδάΖΩ στη Σπερχειάδα

efthia
Φόρτωση....