Κοινωνικά

Συνεργασία Δήμου Λαμιέων – ΕΠΑΨΥ για τους ηλικιωμένους

Ολοκληρώθηκε σήμερα, ένας ακόμη κύκλος δράσεων ψυχικής ενδυνάμωσης και κοινωνικής ενεργοποίησης των ηλικιωμένων, που υλοποιήθηκε στις δομές των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαμιέων.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στο Δ΄ ΚΑΠΗ, την Τετάρτη στο Γ΄ ΚΑΠΗ και σήμερα 30 στο Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ του Δήμου Λαμιέων και της ΕΠΑΨΥ και αποσκοπεί στην υποστήριξη των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας μέσα από δράσεις που ενδυναμώνουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση, τη λεκτική ευχέρεια αλλά και τη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ των μελών των ΚΑΠΗ.

Τα μέλη των Κ.ΑΠ.Η. είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσηςδιαδραστικά παιχνίδιακινητικές δραστηριότητες και δημιουργικές συζητήσεις που είχαν στόχο την ενεργοποίηση των γνωστικών λειτουργιών μέσα από έναν ευχάριστο και συμμετοχικό τρόπο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ τους και την αίσθηση κοινότητας.

Η θερμή ανταπόκριση των μελών των ΚΑΠΗ, η ενεργή συμμετοχή και το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε, επιβεβαιώνουν τη σημασία και την αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων για την πρόληψη της κοινωνικής απομόνωσης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας και τη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Ο Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με το Οικοτροφείο Λαμίας της ΕΠΑΨΥ, συνεχίζει να θέτει στο επίκεντρο τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, προσφέροντάς τους ευκαιρίες για έκφραση, ενεργή συμμετοχή και κοινωνική ενσωμάτωση με σεβασμό, φροντίδα και συνέπεια, επιδιώκοντας μια κοινωνία με μεγαλύτερη ευαισθησία, ενσυναίσθηση και υποστήριξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Έπεσε η… «αυλαία» για την Κατερίνα Γιουλάκη…

efthia

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2025: «Δώσε αίμα, δώσε ελπίδα: μαζί σώζουμε ζωές»

efthia

Μνημόσυνο για τον Β. Ραχούτη την Κυριακή στα Καμένα Βούρλα

efthia
Φόρτωση....