Ύπαιθρος

Τεχνική σύσκεψη στον τομέα μεταποίησης & εμπορίας της βρώσιμης ελιάς

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνάντηση εργασίας για θέματα γύρω από τον πρωτογενή τομέα, τις πρόσφατες εξελίξεις για την ελιά Καλαμών & γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταποιητές και έμποροι.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, συλλογικών φορέων & οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν τους μεταποιητές της περιοχής μας, θέματα τυποποίησης και πιστοποίησης, οι πρόσφατες εξελίξεις για την ελιά Καλαμών και οι κινήσεις που έχει κάνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας και Λακωνίας για την προστασία και θωράκιση του προϊόντος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθεί η στρατηγική κατεύθυνση για την προστασία του προϊόντος, καθώς και η ανάληψη κοινών δράσεων & πρωτοβουλιών για την προώθηση και την προβολή του προϊόντος.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του πρωτογενούς μας τομέα μέσα από στοχευμένες δράσεις και ενέργειες που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα κάνοντας ένα ακόμη βήμα για τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την επιχειρηματικότητα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ

efthia

Ενημέρωση για την Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών

efthia

Οι προϋποθέσεις και δεσμεύσεις για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών

efthia
Φόρτωση....