Ευθέα Λόγια

Τι έγινε τα τελευταία 8 χρόνια κε Δήμαρχε Καμένων Βούρλων;…

Στον Δήμο Καμ Βούρλων υπάρχουν προβλήματα με τα οποία ασχολούμαι τρείς  δεκαετίες  περίπου και τα οποία δυστυχώς παραμένουν άλυτα κύρια αυτό της έλλειψης πεζοδρομίων και ακαθάριστων οικοπέδων σε κεντρικά σημεία της λουτρόπολης.

Οι έγγραφες αναφορές που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια και έχουν πρωτοκολληθεί έχουν να κάνουν με δύο οικόπεδα που βρίσκονται στην αρχή της οδού Αχιλλέως των Καμ Βούρλων λίγο πριν το  SISSY. Παρ’ ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ενημερωθεί πλήρως για την προβληματική κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει τα παραπάνω πεζοδρόμια το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει και να διαιωνίζεται

Θυμάμαι …10 μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων πριν 8 χρόνια απ τον τωρινό Δήμαρχο και ενώ τον είχα επισκεφτεί στο Γραφείο του με σκοπό να του θέσω υπόψιν προβλήματα σχετικά με ρύπανση και καθαριότητα εκείνος αντέδρασε έντονα και αρνήθηκε να με ακούσει με την δικαιολογία ότι μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα και δεν γνώριζε τα προβλήματα που απασχολούν την λουτρόπολη.

Σήμερα 8 χρόνια μετά …θάθελα να μάθω τι έχει πράξει όλα αυτά τα χρόνια κι ενώ τον είχα ενημερώσει πλήρως με αιτήματα που έχουν πρωτοκολληθεί αλλά και σε κατ ιδίαν επισκέψεις που έγιναν στο Γραφείο του.

Ενα απ’  τα πολλά αιτήματα που έχουν πρωτοκολληθεί αναφέρει…

Μετά απο προσπάθειες δεκαετιών με σειρά εγγράφων προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καμ Βούρλων η κατάσταση και τα προβλήματα στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται επι της οδού Αχιλλέως και Βύρωνος  των Καμ Βούρλων παραμένει η ίδια.

 Πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο και μετά απο αίτημα με αρ πρωτ 3209/ 11-5-21 έλαβα την υπόσχεση σε συνάντηση που είχα με τον κ Δήμαρχο και

την αρμόδια επιτροπή για θέματα περιβάλλοντος και τεχνικών έργων ότι το πεζοδρόμιο θα πλακοστρωθεί και θα είναι ακίνδυνο και προσβάσιμο για τους συμπολίτες μας.

Παρ όλα αυτά …..η αδιαφορία και η έλλειψη ευθύνης απο τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς συνεχίζεται χωρίς να έχει γίνει τίποτα προς την σωστή κατεύθυνση

Μετά απο ενημέρωση που είχα απο την προισταμένη περιβάλλοντος κ Ανεστοπούλου οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν ειδοποίηση κάθε χρόνο την 1η Απρίλη με καταληκτική ημερομηνία για καθαρισμό οικοπέδων την 30η Απρίλη.

Όμως παρ’ ότι έχουν περάσει 40 μέρες απο την παραπάνω προθεσμία δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια απο την αρμόδια υπηρεσία.

Σε ένα άλλο έγγραφο αναφέρω…

Η κατάσταση σήμερα 31/5/23 έχει ως εξής:

Τα πεζοδρόμια των δύο οικοπέδων έχουν καθαριστεί προ ολίγων ημερών από συνεργείο του Δήμου όμως λόγω έλλειψης τοιχίου πάνω στη περίφραξη το πρόβλημα εντός λίγων εβδομάδων θα ξαναεμφανιστεί. Πάνω στη περίφραξη υπάρχει σκουριασμένη σίτα και φυτεμένα λιγούστρα σε μεγάλο ύψος Ακόμη υπάρχουν πολλά ξερά χόρτα πάνω στη περίφραξη αλλά και από τη μέσα πλευρά των δύο οικοπέδων

Κατόπιν τούτου παρακαλώ όπως μ΄ ενημερώσετε…

1- Έγιναν ενέργειες απο την προισταμένη περιβάλλοντος με έγγραφη ενημέρωση προς τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου μετα την παρέλευση 30 ημερών για τον καθαρισμό και στη συνέχεια διαμόρφωσης του πεζοδρομίου?

2- Ποιές είναι οι ευθύνες της τοπ αυτοδ/σης στη περίπτωση που δεν επιλύεται το πρόβλημα και ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφώνεται με τις κείμενες  διατάξεις περί καθαρισμού του πεζοδρομίου και ασφαλούς διέλευσης των πεζών.

3- Ποιες είναι οι ευθύνες των ιδιοκτητών και ποιες οι κυρώσεις στη περίπτωση που δεν πράττουν τα νόμιμα και και δεν επιλύεται το πρόβλημα.

4- Στη περίπτωση που συμβεί ένα ατύχημα ποιος φέρει την ευθύνη? Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου? Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου?

Ή ….θα ρίξουμε τις ευθύνες στο αρμόδιο υπουργείο για την μη χρηματοδότηση και που θα αφορά εργασίες πλακόστρωσης και διαμόρφωσης πεζοδρομίων.

Οι πολίτες αγαπητοί Δημοτικοί σύμβουλοι  περιμένουν απο τους αυτοδιοικητικούς να πράξουν τα αυτονόητα στη περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφώνεται

Όταν όμως….ούτε ο ιδιοκτήτης αλλά και ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ασχολούνται καν μ αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα τότε οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν?

Να καταφεύγουν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν?

Θυμάστε τι έγινε πρόσφατα στα Τέμπη?

Έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα για ν ασχοληθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι και τα αρμόδια υπουργεία με την ασφάλεια των πολιτών.

Ο νόμος 3985/22-6-23 αναφέρει για τα πεζοδρόμια …

Η κατασκευή, ανακατασκευή ή επισκευή των πεζοδρομίων μπορεί να γίνεται απο τον αρμόδιο ΟΤΑ, δηλαδή τον Δήμο στον οποίο ανήκει το οικόπεδο και ο ιδιοκτήτης του, σε βάρος και σε λογαριασμό είτε των ιδιοκτητών των παρόδιων ακινήτων είτε φορέων εκτέλεσης έργων εφόσον αυτά δεν έχουν κατασκευαστεί ή επισκευασθεί ακόμα ή δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που ισχύουν για την κατασκευή ή επισκευή τους

Τώρα κάτι άλλο …και που αφορά επικοινωνιακά ζητήματα δημοτών και αυτοδιοικητικών.

Στη προσπάθεια που γίνεται για επικοινωνία δια τηλεφώνου με τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνο, κανείς δεν απαντά στις κλήσεις 

Για το ίδιο θέμα έχει ενημερωθεί και η γραμματέας του Δημάρχου χωρίς όμως να έχει καταφέρει κάτι 

Τελειώνοντας εδώ την αναφορά μου σε ότι έχει να κάνει με προβληματικά και επικίνδυνα πεζοδρόμια και που είναι αιτία πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων κατά την διέλευση των πεζών καθώς και για ακαθάριστα οικόπεδα ο αγώνας για δικαίωση θα συνεχιστεί με κάθε μέσο.

Γιώργος Γκέκας

Συνταξιούχος Εκπ/κός Φυσ. Αγωγής

Σχετικές αναρτήσεις

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στον σκουπιδότοπο Λαμίας

efthia

Στο ίδιο έργο θεατές…

efthia

Κέρδη Τραπεζών από προμήθειες 30%, αλλά Κυβέρνηση &ΤτΕ σφυρίζουν αδιάφορα

efthia
Φόρτωση....