Φθιώτιδα

Το Λειτουργικό Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 20-26 Μάη

Από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Συμεών για το διάστημα από 20 έως 26 Μάη 2024.

Ειδικότερα:

 

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

07:00: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίου Νικολάου Ν. Βράχας Λαμίας. Εν συνεχεία Αγιασμός των Θυρανοιξίων του ιστορικού Παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

12:00- 16:30: Ακροάσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών από διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς.

17:00: Επίσκεψη της Υποδιοικήτριας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) Ιωάννας Χορμόβα.

19:00: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία στον ΙΝ Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο Κων/νο.

 

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

07:00: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Περιβόλι Δομοκού.

13:00: Αρχιερατικός Αγιασμός επί τη ενάρξει της περιόδου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία του Κατασκηνωτικού Κέντρου στο Καινούριο.

20:00: Ικετήριος δέησις υπέρ Κλήρου και Λαού της περιοχής Ταλαντίου και Λοκρίδος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

Θα ακολουθήσει Χορευτικό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή των Χορευτικών Τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλεσίνας, του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Λιβανατών. «Η Πύρρα», του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Καλυβών Λαμίας. Τα χορευτικά θα πλαισιώσει η Δημοτική Χορωδία Γυναικών Μαλεσίνας .

 

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

09:00: Επισκοπική Διακονία στο προσωρινό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης στο Καινούριο.

17:30: Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ Λαμίας

21:30:  Αρχιερατική Αγρυπνία και Κτιτορικό Μνημόσυνο, στον ΙΝ Αγίου Τρύφωνος του Συλλόγου Αμπελουργών Φθιώτιδος στη Νέα Άμπλιανη, για την ανάμνηση των εγκαινίων του Ναού.

 

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

09:00: Συνάντηση με καθηγητές θεολόγους και εκπαιδευτικούς και άλλων ειδικοτήτων της περιοχής δικαιοδοσίας της Μητρόπολης στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο

13:30: Εγκαίνια των εγκαταστάσεων της καλλιεργητικής μονάδος «Plankton First» στη Σκάρφεια.

 

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

10:00: Ακροάσεις στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητρόπολης

20:00: Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα λάβουν μέρος στις επικείμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

22:00: Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα λάβουν μέρος στις επικείμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

 

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

09:30: Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση στο Κοιμητήριο Λιβανατών.

12:00: Πολυαρχιερατικά Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Κάτω Τιθορέα.

19:00: Επετειακή τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον  Μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Άμφισσας.

 

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

07:00: Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Άμφισσας.

17:00:  «Open Day στο ανοικτό Ωδείο της Μητρόπολης ‘’Γερμανός ο Μελωδός‘’».

Εκδήλωση γνωριμίας, που διοργανώνει το Ωδείο της Μητρόπολης Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Δ.Α.Π. «Άγιος Εφραίμ».

20:00: «Μαυροθάλασσα κυρά μου».

Αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητρόπολης.

Σχετικές αναρτήσεις

Έπεσε άσφαλτος στην επαρχιακή οδό Στύρφακας- Μοσχοκαρυάς

efthia

Εγκαινιάστηκε το έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Μαλεσίνα

efthia

Νέα χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας

efthia
Φόρτωση....