Από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για το διάστημα από 30 Ιούνη έως 6 Ιούλη 2025.
Ειδικότερα:
Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025
07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίων Αποστόλων στο Παλιούρι.
11:00 π.μ.: Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Αγίου Παϊσίου στην Μακρακώμη προς επίβλεψη των εκεί εκτελουμένων εργασιών. Εν συνεχεία, μετάβαση στην Σπερχειάδα προς διεκπεραίωσιν εργασιών της εκεί Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων.
17:00 μ.μ.: Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατασκηνωτικής περιόδου στο Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούριο.
17:45 μ.μ.: «Η Μάθηση δεν έχει Ηλικία. Ενημερώσου, Ενθάρρυνε, Στήριξε.»
Σύντομη επίσκεψη σε εκδήλωση, που διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαμίας.
19:00 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός και Λιτανεία στον ΙΝ Αγίων Αναργύρων Γλύφας.
Τρίτη 1 Ιουλίου 2025
07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου. Τέλεσις Χειροθεσίας.
19:00 μ.μ.: Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός και Εορτή της Υγειονομικής Κοινότητας της Φθιώτιδος στο Παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων Κάστρου Λαμίας.
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025
09:30 π.μ.: Επίσημη υπογραφή των συμβολαίων οριστικής αναγνώρισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της νεοσύστατης της Μονής Προφ. Ηλιού Παλαιοχωρίου Δυτ. Φθιώτιδος.
12:00 μ.μ.: Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Σταμάτη & Ελένης Βαφειαδάκη»
20:00 μ.μ.: «Οι δύο κόσμοι»
Μουσικοθεατρική παράσταση, που διοργανώνει το Φθιωτικό Σωματείο Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Φθιώτιδος την Περιφέρεια Στερεάς και τον Δήμο Λαμιέων και την συμμετοχή της +Αυλαίας της «Αποστολής», του Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ», της Ακαδημίας Ρυθμικής Γυμναστικής και Χορού Λαμίας και Πολιτιστικού Συλλόγου Διβριωτών, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου.
Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025
10:00 π.μ.: Ποιμαντική φροντίδα βαρέως ασθενούντων κληρικών της Μητρόπολης.
18:30 μ.μ.: Συνεδρίαση του Εφορευτικού Συμβουλίου της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης
Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025
19:30 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός στο Παρεκκλήσι Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου Αλμυρού Μαγνησίας κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου.
23:30 μ.μ.: Εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής βραδιάς στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ναυτική Εβδομάδα 2025.
Σάββατο 5 Ιουλίου 2025
09:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση για τους κεκοιμημένους ναυτικούς στο Λιμάνι της Στυλίδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ναυτική Εβδομάδα 2025.
17:00 μ.μ.: Αγιασμός για την έναρξη της θερινής Κατασκηνωτικής Περιόδου στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «ΖΩΗ» στο δάσος της Μονής Δαδίου.
18:00 μ.μ. – 22:00 μ.μ.: Μυστήρια Γάμων και Βαπτίσεων σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας κατόπιν προσκλήσεων.
Κυριακή 6 Ιουλίου 2025
07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και προεόρτια Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίας Κυριακής Λιβανατών
11:00 π.μ.: Αγιασμός για την έναρξη της θερινής Κατασκηνωτικής Περιόδου στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Πανελληνίου Ενώσεως Ορθοδόξων Χριστιανών «Παναγία Φανερωμένη» στις Λιβανάτες.
19:30 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός και Λιτανεία στον ΙΝ Αγίας Κυριακής Δημητσάνας της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου.