ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Το 30ό γκολ του Μαντί Καμαρά στο ελληνικό πρωτάθλημα

Ο Μαντί Καμαρά έφτασε τα 30 γκολ με τα χρώματα των ελληνικών ομάδων, δέκα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και είκοσι με αυτά του Ολυμπιακού.

Ο μέσος του Δικεφάλου σημείωσε το πρώτο του γκολ με σουτ με τον ΠΑΟΚ, αφού τα προηγούμενα εννέα ήταν όλα με κεφαλιά (8 στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο Ελλάδας). Αντίθετα, τα είκοσι με τον Ολυμπιακό είναι με 19 σουτ και μια κεφαλιά.

Το πρώτο του γκολ το σημείωσε στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1. Από τα 30 γκολ που έχει σημειώσει, τα περισσότερα είναι με αντίπαλο την ΑΕΚ, όπου έχει 5 γκολ σε 21 αναμετρήσεις, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Ατρόμητος με 4 γκολ σε 8 αναμετρήσεις.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που σημείωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο έχει αντιμετωπίσει 18 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει συνολικά 256 αναμετρήσεις με ελληνικές ομάδες, όπου οι 210 είναι με τον Ολυμπιακό και οι 46 με τον ΠΑΟΚ. Το ντεμπούτο του στην Ελλάδα έγινε στις 26 Αυγούστου 2018 στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 1-0.

Η πιο παραγωγική του σεζόν είναι η φετινή, με δέκα γκολ στα 46 του ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ μέχρι τώρα ήταν τα έξι γκολ που σημείωσε με τους Ερυθρόλευκους το 2018-19 και το 2019-20.

Ανεβαίνει τα σκαλοπάτια ο Μορόν

Στην πρώτη θέση των ξένων σκόρερ του Άρη στην Α’ Εθνική πάτησε ο Λορέν Μορόν, ο οποίος έφτασε τα 38 τέρματα με αυτό που σημείωσε απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Ισπανός μοιράζεται πλέον την κορυφή με τον Λιούμπισα Μιλόγεβιτς, ο οποίος έχει και εκείνος 38 τέρματα σε 149 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα. Ο Μορόν έφτασε τα 38 γκολ σε 63 αναμετρήσεις.

Στα συνολικά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όμως, ο Λιούμπισα Μιλόγεβιτς παραμένει στην κορυφή, αφού συνολικά έχει σημειώσει 48 τέρματα και την πρώτη τριάδα που κυνηγά ο Μορόν, συμπληρώνουν οι Ζόραν Λόντσαρ (46) και Σέρχιο Κόκε (42).

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Λορέν Μορόν με 40, αφού έχει και δύο τέρματα στις αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Α2 Εθνικής για την περίοδο 2024-2025

efthia

Ο Βόλος τρία γκολ και τρία δοκάρια κόντρα στην καταδικασμένη Λαμία

efthia

Η Καλλιθέα 1-1 με Σέρρες, ακολουθεί τη Λαμία στην Α2 Εθνική

efthia
Φόρτωση....