ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Φιέστα τίτλου σήμερα για τον Ολυμπιακό – Κρίνεται η 2η θέση στην Αγιά Σοφιά

Η 5η αγωνιστική των πλέι οφ 1-4 του πρωταθλήματος της Α’  Εθνικής δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για τη 2η ή την 4η θέση της κατάταξης, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να υποδέχεται τον 3ο ΠΑΟΚ και την 4η ΑΕΚ να φιλοξενεί τον 2ο Παναθηναϊκό.

Τη φιέστα του για την κατάκτηση τους 48ου πρωταθλήματος στην ιστορία του θα πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ναι μεν δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει… κηδεία στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (0-2). Οι Πειραιώτες ευελπιστούν να συνεχίσουν τα νικηφόρα αποτελέσματα ως και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (17/5), ώστε να γιορτάσουν με το νταμπλ τα 100 χρόνια ιστορίας τους. Σε αυτό το κλίμα, ο ΠΑΟΚ ελπίζει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες κατάληψης της 2ης ή έστω της 3ης θέσης. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου παρουσιάζεται μεταμορφωμένη – προς το καλύτερο – στα πλέι οφ, όπως απέδειξε κι η νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Από το -7 όταν ξεκίνησαν το μίνι πρωτάθλημα, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο -1 κι έχουν πολλούς λόγους να ελπίζουν για το κάτι παραπάνω.

Κανένα λόγο, αντίθετα, για να ελπίζει, με τη μέχρι στιγμής πορεία της στα πλέι οφ, δεν έχει η ΑΕΚ. Η Ένωση έκανε το 4×4 σε ήττες, παρά το ότι (και σε αυτό το ματς) η εικόνα της δεν ήταν χειρότερη του αντιπάλου της – το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μετρούν και αυτά είναι όλα εις βάρος της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα που επιστρέφει μετά από τιμωρία στον πάγκο της ομάδας του. Για την Ένωση η νίκη αποτελεί μονόδρομο, εφόσον επιθυμεί να μείνει «ζωντανή» στην διεκδίκηση της 2ης ή και της 3ης θέσης. Αλλιώς, υπό προϋποθέσεις μπορεί από την Κυριακή να… τελειώσει η σεζόν της. Κάτι που θα το ήθελε όσο τίποτε άλλο ο Παναθηναϊκός. Αρκεί, όμως, να καταφέρει η ομάδα του Ρουί Βιτόρια να πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της μέσα στο 2025 – σε δέκα προσπάθειες εντός του έτους έχει αποτύχει. Τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια αυτή στην Τούμπα, παρά το ότι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ. Υπό προϋποθέσεις, ίσως κι η ισοπαλία να είναι θετικό αποτέλεσμα για τους «πράσινους», ενώ με νίκη «σφιχταγκαλιάζουν» ή και… «καπαρώνουν» τη δεύτερη θέση.

Υπενθυμίζεται πως η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η τρίτη σε εκείνα του Γιουρόπα Λιγκ (εκτός κι αν ο ΟΦΗ κατακτήσει το Κύπελλο, οπότε οδηγεί στο Conference League) και η τέταρτη σε αυτά του Conference League.

Ακόμη, το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (11/5) περιλαμβάνει τα παιχνίδια ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ 1-4:

Κυριακή 4 Μάη 2025

20:00  Αγιά Σοφιά, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

20:00 «Γ. Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                                  ΤΕΡΜ.      Β.

  1. Ολυμπιακός   53-20      69
  2. Παναθηναϊκός 40-30      56
  3. ΠΑΟΚ   59-33       55
  4. ΑΕΚ    47-25       53

 

Προϊστορία

Δείτε την προϊστορία των αγώνων  της 5ης αγωνιστικής ημέρας των πλέι οφ Α’  Εθνικής 1-4:

 

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα πέντε τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων είναι υπόθεση του γηπεδούχου, με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει τη νίκη στα τρία τελευταία που υποδέχθηκε τους Κιτρινόμαυρους και την ΑΕΚ να κερδίζει τα δύο τελευταία παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στις τρεις από τις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις έχει σκοράρει μόνο ο ένας από τους δύο, με την ΑΕΚ να έχει τις δύο «καθαρές» νίκες στην έδρα της και τον Παναθηναϊκό να έχει μια, στην φετινή τους αναμέτρηση για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν πλέον 23 αναμετρήσεις και στις δύο έδρες για τη διαδικασία των πλέι οφ, για την οποία συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη σεζόν 2007-08. Ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ νίκες, η ΑΕΚ έξι και οι ισοπαλίες είναι εννέα. Ο συντελεστής των γκολ είναι 26-22 για τον Παναθηναϊκό.

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ έχουν διεξαχθεί 11 αναμετρήσεις για τα πλέι οφ, με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν τέσσερις νίκες, τους Πράσινους δύο και οι ισοπαλίες να είναι πέντε.

75 ΑΓΩΝΕΣ

32 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

20 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

23 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 87-76

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει και στις δύο αναμετρήσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά ο ΠΑΟΚ επικράτησε στον Α’ Γύρο των πλέι οφ στη Θεσσαλονίκη με 2-1.

Στη σειρά των δέκα τελευταίων αγώνων υπάρχει μόλις μια ισοπαλία, ενώ στα άλλα εννέα υπάρχουν έξι νίκες του Ολυμπιακού και τρεις του ΠΑΟΚ. Μόλις σε δύο από αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν σκοράρει και οι δύο.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πλέον 13 φορές για τα πλέι οφ και στις δύο έδρες, όπου υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Έξι νίκες του Ολυμπιακού, έξι του ΠΑΟΚ και μια λευκή ισοπαλία.

Συνολικά, ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί 72 φορές με γηπεδούχο την ομάδα του Πειραιά και στα 50 από αυτά έχουν επικρατήσει οι Ερυθρόλευκοι. Ο ΠΑΟΚ έφυγε 13 φορές νικητής από την έδρα του Ολυμπιακού, ενώ υπάρχουν ακόμα 9 αναμετρήσεις που τελείωσαν ισόπαλες.

72 ΑΓΩΝΕΣ

50 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

9 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

13 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 130 – 59

Σχετικές αναρτήσεις

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 2-0 τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ

efthia

Απόψε (20.00) στο ΟΑΚΑ ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας

efthia

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Α2 Εθνικής για την περίοδο 2024-2025

efthia
Φόρτωση....